МВнР подготвя евакуация на тримата българи, които се намират в

...
МВнР подготвя евакуация на тримата българи, които се намират в
Коментари Харесай

Властите подготвят евакуация на тримата българи в Китай

МВнР приготвя евакуация на тримата българи, които се намират в огнището на китайския ковид. Посолството ни в Китай е в непрекъсната връзка със сънародниците ни, блокирани в град Ухан, откъдето потегли рисковата болест.
В момента управляващите в азиатската страна предлагат всички задгранични жители да останат на територията на Китай. Това е една от ограниченията, които държавното управление е подхванало за ограничение на заболяването. Коронавирусът е извънредно рисков.

Потвърди се фактът, че болестта се предава от човек на човек, а съгласно още проучвания вирусът се предава и още в инкубационен интервал. Това значи, че преносител на ковид може да го съобщи, без още да са налице каквито и да било признаци.

Освен всичко, в Европа към този момент има няколко доказани случая на заболяването. Франция заяви за трима заболели.

В момента България разисква разновидности за извеждане на тримата ни сънародници, блокирани в Ухан. От Еврокомисията също са подготвени да спомагат на държавите-членки на Европейски Съюз, чиито жители се намират на територията в Китай сега, и да даде нужния запас за тяхното извеждане.

Днес следобяд следва среща за разискване на европейската подготвеност за противопоставяне на разпространяването на вируса. Очаква се представители на европейските здравни управляващи да преценяват готовността на лечебните заведения в Европейски Съюз, както и нуждата за предизвестие на жителите от съществуващата заплаха.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР