Музиката е супер. Има хора, които могат да я слушат

...
Музиката е супер. Има хора, които могат да я слушат
Коментари Харесай

Как музиката се отразява на здравето ни

Музиката е супер. Има хора, които могат да я слушат по през целия ден - до момента в който работят, до момента в който готвят или до момента в който упражняват. Но има и други, които са по-умерени в прекараното с обичаните си части време.

В която и рубрика да попадаме, едно е несъмнено - музиката ни въздейства. А преди всичко тя го на настроението - може както да го вдигне в небесата, по този начин и да го срине със земята.

 Снимка 329258

Освен настроението обаче, музиката може да понижи и равнищата на хормоните, свързани със стреса; да облекчава болежка - също.

Слушането на музика въздейства на страстите - това го знае всяко хлапе, само че тя дефинира и доколко ще се съсредоточим; може да бъде фактор и за паметта ни. Това твърди Ким Инес, професор по епидемиология в университета за публично здраве на Западна Вирджиния, представена от Times.

 Снимка 353270

Музиката обаче би могла и да не ни се отрази добре душевен. Когато сме смутени или депресирани, тя е в положение да утежни ситуацията - дотолкоз, че да докара до прояви на яд и експанзия.

 Снимка 329757

Причината за тази нейна мощ се крие в ритъма, мелодията, тембъра и в другите характерности. А неправилният избор има способността да промени сърдечната периодичност и интензивността на невронните мрежи в мозък.

 Как храната въздейства на настроението ни
Как храната въздейства на настроението ни

Възрастта и физическата натовареност също са от голяма важност

Музиката с постепенно движение е по-вероятно да ни успокои, до момента в който (логично) тази с по-бързо - да реализира противоположния резултат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР