Музиканти от Националното училище по изкуствата Добри Христов“ във Варна

...
Музиканти от Националното училище по изкуствата Добри Христов“ във Варна
Коментари Харесай

Концерт на най-добрите солисти от музикалното училище във Варна

Музиканти от Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “ във Варна излизат на една сцена с оркестъра на Държавна опера – Варна. Това ще се случи довечера на сцената на Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “.

Точно в 19 часа ще стартира трансформиралият се в традиция концерт на солисти от Национално учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “ – Варна. Музикантите ще бъдат съпровождани от влиятелния оркестър на симфониците на Държавна опера – Варна под диригентството на маестро Станислав Ушев.

На сцената ще прозвучат творби от разнообразни стилове и столетия – от Моцарт до Гершуин и Емануел Сежурне, а интерпретатори в творбите за глас, пиано, цигулка, виолончело и маримба ще са едни от най-изявените ученици на учебното заведение.

Благодарение на своите качества те са получили опцията за професионална изява по време на този концерт.

Традицията на тези концерти е жива близо 70 години. За не дребна част от солистите на учебното заведение това е сполучливият старт на тяхната бъдеща професионална изпълнителска кариера. Организаторите канят варненци на една незабравима вечер, където се срещат младостта, геният и изкуството. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР