Музикалното подразделение на технологичния гигант Tencent Holdings - Tencent Music

...
Музикалното подразделение на технологичния гигант Tencent Holdings - Tencent Music
Коментари Харесай

Музикалното подразделение на Tencent изкупува обратно акции за1 млрд. долара

Музикалното поделение на софтуерния колос Tencent Holdings - Tencent Music разгласи, че възнамерява да изкупи назад свои акции на стойност 1 милиарда $, откакто листнатите в Съединени американски щати акции на китайските компании регистрираха занчителни загуби през предходната седмица, съобщи Си Ен Би Си.

Обратното изкупуване ще стартира отще през днешния ден и ще продължи през идващите 12 месеца.

Tencent Music изгуби към една трета от цената си на Нюйоркската фондова борса през предходната седмица, следвайки разпродажбата на акциите на китайските софтуерни.

Дотук се стигна, откакто Комисията по скъпи бумаги и тържищата (SEC) на Съединени американски щати стартира да ползва закон, който бе прокаран от администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп.

Според закона SEC ще може да показва компании, които би трябвало да дават документи, доказващи, че те не са благосъстоятелност или следени от непознато държавно управление. Китайските компании ще би трябвало да посочват всеки член на своя ръб от шефове, който е представител на Китайската комунистическа партия. Ако компаниите не дават подобен документ или пък не дават отговор на локалните стандарти за одит, те могат да бъдат делистнати от тържищата в Съединени американски щати.

„ Програмата за назад изкупуване на акции е мощен знак за доверието на борда на шефовете в бизнес вероятностите и дълготрайната тактика на компанията. Ние имаме вяра, че в последна сметка тя ще бъде от изгода за TME (Tencent Music Entertainment) и ще сътвори стойност за акционери “, разяснява ръководителят на борда Тонг Таос Санг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР