Музикалният концерт-спектакъл на Плевенската филхармония, маестро Йордан Камджалов, Деси Тенекеджиева

...
Музикалният концерт-спектакъл на Плевенската филхармония, маестро Йордан Камджалов, Деси Тенекеджиева
Коментари Харесай

Любов - музикалната приказка на Деси Тенекеджиева и маестро Камджалов - slava.bg

Музикалният концерт-спектакъл на Плевенската филхармония, маестро Йордан Камджалов, Деси Тенекеджиева и даровити млади солисти омагьоса публиката

В месеца на любовта концерт-спектакълът "Любов " стартира със светлина и приключи кондензиран със светли послания, прилив на сили, последователност на хрумвания и мощна доза нова креативна мисъл. Събитието, което Плевенска филхармония показа с по два концерта в Плевен и София на 11 и 12 февруари, се трансформира в едно от завладяващите културни заглавия за сезона. Проектът провокира възторг още с първото анонсиране в медиите, последван от цялостно привършване на билетите единствено за броени дни.
Тайнственост и чувство за магнетичност. Публиката не помни, че е на концерт и се откъсна от действителността, превзета от актьорски етюди, стихове и послания, водени от линията на любовта и преплетени в музикалната стратегия. Спектакълът има безапелационна авторска идея. Програмата бе деликатно подбрана - "Песента на Солвейг " от Григ, "Годишните времена " на Вивалди (в нова и невиждана до в този момент трактовка) и Менделсон - Симфония № 2, ре мажор. Музика за ценители и фенове на класиката. Публиката бе превзета от двете водещи фигури - Той - диригентът Камджалов и Тя - феята на Любовта Деси Тенекеджиева. "Две хубави очи " от Пейо Яворов разкри любовната тематика в спектакъла, гласът на Деси Тенекеджиева, във тънък акомпанимент от записани действителни звуци на птици и поточета. Светещата сцена, огненият портокал, знак на сладостта и горчивината на любовта, докосващият глас и мощно актьорско наличие на Деси Тенекеджиева, светлият образ на маестро Камджалов, бяха забавна основа за артистичната изява на младите гении.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР