Музеят на Русе получи като дарение писмо от 7 април

...
Музеят на Русе получи като дарение писмо от 7 април
Коментари Харесай

Наш музей ще показва писмо от Борис Джонсън

Музеят на Русе получи като подаяние писмо от 7 април тази година - послание към нацията, разпратено до всички семейства в Обединеното кралство, в което министър-председателят Борис Джонсън, към този момент признат в болница с коронавирусна зараза, моли всички да останат по домовете си, да спасят здравната система и да спасят живот. Това оповестиха от културната институция в крайдунавския град, съобщи Българска телеграфна агенция.

Писмото е подаяние от русенско семейство, което живее в Англия.

" У нас или по света, русенци дружно претърпяват световните катаклизми, заради което писмото на Борис Джонсън се трансформира в удостоверение - артефакт за времето на пандемията. Във връзка с живота в изискванията на COVID-19 музеите по света събират артефакти и свидетелства ", изясняват от Русенския музей.

От там дават образец, че музеят " Виктория и Албърт " в Лондон е сложил началото на план " Пандемични обекти " - всекидневни предмети, които получават ново наличие в подтекста на изключителната обстановка, претърпяват смислови трансформации и получават спомагателни конотации. Така тоалетната хартия се трансформира в знак на обществената суматоха, термометърът за челото е инструмент за обществен надзор, стандартните центрове стават лечебни заведения, а парковете се трансформират в оспорвани обществени полезности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР