Mutua Madrid Open, втори кръгГарбине Мугуруса – Анхелина Калинина 3-6,

...
Mutua Madrid Open, втори кръгГарбине Мугуруса – Анхелина Калинина 3-6,
Коментари Харесай

Гарбине Мугуруса претърпя тежко поражение от Калинина


Mutua Madrid Open, втори кръг

Гарбине Мугуруса – Анхелина Калинина 3-6, 0-6

Гарбине Мугуруса отпадна във втори кръг на WTA 1000 шампионата в Мадрид след двусетова загуба от международната №37 Анхелина Калинина. Испанката, преди този шампионат бе отвън игра за месец и половина поради травма в рамото, сподели, че към момента е надалеч от най-хубавата си форма и не съумя да се опълчи на съперничката си, която владееше самодейността през целия дуел.

В идната фаза Калинина ще се изправи против Ема Радукану или Марта Костюк.

Украинката записа повече асове (4-1), като също така имаше голямо предимство във връзка с извоюваните на първи сервис точки (31-11). И двете съпернички стигнаха до шест благоприятни условия за пробив, като Калинина оползотвори четири от тях (67%), до момента в който Мугуруса не съумя да осъществя нито един от своите шансове.

И двете съпернички завоюваха първите си подавания, само че по-късно Калинина осъществя пробив, записвайки два следващи гейма на 15. Мугуруса можеше да редуцира пасива си, само че в петия гейм пропусна цели четири шанса за пробив и украинката усили своята преднина на 4-1. При 5-3, Мугуруса избави сетбол, само че по-късно пропиля още два брейкпойнта и в последна сметка Калинина запази преднината от три гейма, надделявайки с 6-3.

Във втората част конспирация на процедура нямаше. Калинина наложи непостижимо за испанката движение, като я принуди да се пази през съвсем цялото време. По-добрата физическа кондиция на 37-мата в ранглистата си личеше от ден на ден с напредването на сета, като в последна сметка украинката победи с 6-3, 6-0 след 75 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР