Mutua Madrid Open, трети кръгПаула Бадоса – Кори Гоф 6-3,

...
Mutua Madrid Open, трети кръгПаула Бадоса – Кори Гоф 6-3,
Коментари Харесай

Бадоса зарадва испанските фенове с разгром срещу Гоф


Mutua Madrid Open, трети кръг

Паула Бадоса – Кори Гоф 6-3, 6-0

Паула Бадоса доближи до осминафиналите на WTA 1000 шампионата в Мадрид за повторно в кариерата си след разгромна победа над Кори Гоф. Първата ракета на домакините изигра най-силния си мач от началото на сезона и не остави никакви шансове на поставената под №6 американката, триумфирайки единствено след 70 минути игра на „ Маноло Сантана “.

В идната фаза Бадоса чака Мария Сакари или Ребека Масарова.

Испанката позволи по-малко двойни неточности в хода на дуела (1-3) и завоюва съвсем два пъти повече точки както на сервис (28-16), по този начин и на ретур (30-16). Световната №42 завоюва 69% от точките си на първи начален удар (22/32) и осъществя шест от десетте си шанса за пробив (60%), до момента в който Гоф оползотвори един от трите брейкпойнта, до които доближи (33%).

И двете съпернички заиграха доста офанзивно през цялото време и си размениха по един ранен пробив, а във секи от първите пет гейма имаше най-малко по един брейкпойнт. Испанската тенисистка направи сериозна крачка към спечелването на сета, като усили задатъка си на 4-2 след превъзходен форхенд уинър, който не остави шансове на международната №6. Гоф опита да отговори, само че експанзията ѝ се обърна против нея и след четири поредни неточности от нейна страна Бадоса завърши сета с пробив на нула за 6-3.

Във втората част конспирация на процедура нямаше. Бадоса доминираше напълно и надигра изцяло финалистката от Ролан Гарос, като даде единствено осем точки за целия сет и победи с 6-3, 6-0.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Елиз Мертенс – Юле Ниймайер 6-3, 6-3

Ирина Бегу – Шелби Роджърс 7-5, 6-2

Людмила Самсонова – Йелена Остапенко 6-2, 6-0

Арина Сабаленка – Камила Осорио 6-4, 7-5

Мира Андреева – Магда Линет 6-3, 6-3

Паула Бадоса – Кори Гоф 6-3, 6-0
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР