Mutua Madrid Open, трети кръгДаниил Медведев – Александър Шевченко 4-6,

...
Mutua Madrid Open, трети кръгДаниил Медведев – Александър Шевченко 4-6,
Коментари Харесай

Медведев оцеля срещу Шевченко и записа победа №300 в Тура


Mutua Madrid Open, трети кръг

Даниил Медведев – Александър Шевченко 4-6, 6-1, 7-5

Даниил Медведев се класира за осминафиналите в Мадрид след трагична победа над своя съотечественик Александър Шевченко. Вторият подложен бе надигран в откриващия сет, само че след това откри правилния темп и не разреши на квалификанта да сервира сензация. По този метод Медведев се подреди измежду най-хубавите 16 в конкуренцията за втори следващ път, откакто доближи до тази фаза и при предходното си присъединяване през 2021 година

Следващият му конкурент ще бъде Аслан Карацев или Алекс Де Минор.

Шевченко имаше леко предимство във връзка с уинърите (42-39) и двойните неточности (4-6), само че за сметка на това Медведев направи доста по-малко непредизвикани (16-30) и записа повече асове (4-2). Световният №3 завоюва 66% от точките си на първи сервис (44/67) и оползотвори шест от 14-те си благоприятни условия за пробив (43%), до момента в който неговият конкурент осъществя четири от 13-те брейкпойнта, до които доближи (31%).

Противно на упованията, началото бе доста по-добро за Шевченко, който реализира два поредни пробива и поведе безапелационно с 4-0. Световният №96 се движеше непрекъснато по целия корт, до момента в който Медведев разчиташе най-много на офанзиви от главната линия. Квалификантът стигна до два сетбола при 5-1, само че не съумя да осъществя нито един от тях. Това се оказа началото на мощна серия за Медведев, който понижи резултата на 5-4, след няколко отлични офанзиви от вътрешността на корта. Сервисът на Шевченко обаче го измъкна от сложната обстановка и, след няколко ретура в навън на втория подложен, сетът завърши при 6-4.

В секундите след края на първата част Медведев направи едно от най-типичните за него неща, влизайки в спречкване с публиката. Зрителите на „ Маноло Сантана “ подкрепяха Шевченко и това по никакъв начин не се хареса на международния №3, който иронично постави пръст на ухото си и ги подкани да бъдат по-шумни.

Вторият сет бе следващото доказателство за това, че насочваната към него неприязън от трибуните е способна да направи чудеса с Медведев. Шампионът от US Open 2021 избави два брейкпойнта в откриващия гейм, след което на два пъти проби сервиса на Шевченко и поведе безапелационно с 5-0. Световният №96 прекъсна серията на съперника си и избави сетбол, само че борбеността му се оказа безрезултатна и Медведев изравни резултата в мача след 6-1.

Напълно уместно за сходен дуел, третият сет бе и най-драматичният. Шевченко проби за 2-0, само че Медведев незабавно върна жеста и възвърне равенството. Първата ракета на Русия бе доста покрай цялостен поврат, само че в петия гейм пропусна три брейкпойнта и Шевченко завоюва подаването си, след което проби още веднъж и поведе с 4-2.

Медведев обаче и този път отговори на предизвикването, като незабавно върна брейка, след което реализира поврат от 0-40 и изравни геймовете. С наближаването на края на мача Шевченко стартира да се огъва както физически, по този начин и психически. Две следващи неточности от негова страна предоставиха на Медведев пробив за 6-5, а в почивката след гейма международният №96 имаше потребност от здравна помощ поради крампи в бедрата.

Вторият подложен стигна до мачбол след ретур в навън на Шевченко, само че той бе избавен след превъзходен минаващ бекхенд по правата. Веднага по-късно обаче Медведев стигна до нова опция след зрелищен уинър по диагонала. Този път международният №3 не пропусна разкрилия се пред него късмет и след отлична композиция „ сервис-форхенд оформи крайното 4-6, 6-1, 7-5 след 2 часа и 40 минути на „ Маноло Сантана “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР