Мустафа Емин, съветник на министъра на отбраната и член на

...
Мустафа Емин, съветник на министъра на отбраната и член на
Коментари Харесай

Емин с оправдания за скандала в Пирогов: Бях впечатлен! Казах на шега ,,ще го дам на министъра“

Мустафа Емин, консултант на министъра на защитата и член на Националния съвет на „ Да, България “, разяснява пред Нова телевизия абсурда с болница „ Пирогов “ и отхвърли да е заплашвал медиците с министъра на опазването на здравето.
„ Съпругата ми звъни, че детето е паднало, блъснало си челото в ръба на масата. Отиват в поликлиниката в „ Люлин “, оттова ги препращат в „ Пирогов “, описа той.
„ Нареждаме се, както си е общоприетата процедура. За съвсем 4 часа минаваме през 4 кабинета. Имаме няколко диалога с докторите. Правят му 7-8 шева на челото, дават ни документите, аз се връщам да ги взема. При излизане ме питат по какъв начин е вашето име. Аз се представям при излизане от кабинета, дори не споделям от кое място съм – „ Казвам се Мустафа Емин. И става тази обявата на въпросната госпожа “, изяснява той.
„ Аз отхвърлям внушенията, които се настояват “, съобщи той.
„ Нечовешко е да искаш да излезе някое дете от болничното заведение, с цел да влезе твоето. Още повече, когато другото е по-пострадало. Това е подстрекателство, което аз не мога да приема, което тотално опонира на обективната действителност “, сподели Емин.
По думите му, лекари и сестри от лечебното заведение му обяснили доста експертно за какво в незабавното трябвало да седят 4 часа. Той бил толкоз впечатлен, че стиснал ръката на единия лекар.
Той му обяснил му, че е по-добре детето да не влиза в операционната зала, тъй като там имало друго дете. Било преценено, че детето на Емин може да се травмира от гледката.
По отношение на здравната сестра Неда Диманова, която с пост във Facebook упрекна Емин, че е вдигнал скандал в лечебното заведение, той сподели: „ С тази жена съм се видял по мой спомен за по-малко от една минута при завършването на цялата процедура, т.е. когато отидох да си взема документите. Тя не е свидетел, тя преразказва събития “.
Емин допусна, че сестрата е дочула погрешни клюки, които след това е преразказала.
„ Тази процедура не е единствено за нас, тя е за всички деца “, акцентира той.
По думите му, детето му към този момент е добре. То е още бебе. Имало е голяма рана на главата и трябвало да бъде будено през три часа и да бъде следено за разтърсване.
„ Възможно е да съм позволил някакво прочувствено отношение. Да съм повишил тембър. Но единствено толкоз. Ако съм желал да парадирам някаква позиция, има други заведения, в които човек да го прави “, съобщи политикът.
Той беше безапелационен, че не е споменавал името на министъра на опазването на здравето. Споменавал е министъра като служба два пъти. Първият път, когато сестра му обяснила в детайли за какво е нужно да се чака дълго и показала някои от проблемите в системата, той показал схващане и споделил: „ Защо не го кажете на министъра “.
Вторият път бил, когато изискал копие от документите от кабинетите и го попитали защо са му – „ Казах на смешка – ще го дам на министъра “.
„ Нито веднъж не съм споменавал името на министъра на опазването на здравето, не съм се представял като консултант на министъра на защитата “, съобщи Емин.
По думите му, той се е показал с името си на излизане от болничното заведение, само че елементарно можело да се ревизира в Google какви длъжности заема. Имало е време да се пресметна дали си заслужава и дали има логичност да бъде нападнат. След това се е появил въпросният пост.
Емин беше безапелационен, че резултатите от инспекцията в лечебното заведение би трябвало да бъдат оповестени обществено и изрази убеденост, че тя ще откри истината.
„ Надявам се да има охранителни камери. Да се види по какъв начин лекарят ми изяснява доста експертно за какво сме чакали час и половина и по-късно си стискаме ръцете “, съобщи той.
„ Аз считам, че инспекцията ще откри истината, а истината е, че не съм се опитвал да се възползвам по никакъв метод от служебното си състояние. Аз съм се редил както всички останали “, сподели съветникът на Тагарев.
„ Чух се с Христо Иванов, приказвах с Ивайло Мирчев, приказвах с пиарите на партията, с министерството на защитата “, добави той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР