Мустафа Емин, чието име нашумя в последните дни покрай скандала

...
Мустафа Емин, чието име нашумя в последните дни покрай скандала
Коментари Харесай

Скандалът се разраства: Мустафа Емин назначен незаконно за съветник на военния министър

Мустафа Емин, чието име нашумя в последните дни около абсурда в болница " Пирогов ", в действителност не е имал нужното обучение, с цел да може да извършва функционалностите, за които в началото е бил поканен на работа от министъра на защитата Тодор Тагарев. Това излиза наяве от инспекция на организация " Фокус " измежду видео архивите на МО. Емин, който подаде оставка, е бил гласен за парламентарен секретар.  

Когато поема кормилото на българската защита, Тагарев считал да назначи Мустафа Емин тъкмо за парламентарен секретар. Оказало се обаче, че фрагментът на " Да, България " нямал нужната военна тапия за този пост. Затова и самият Тагарев попада в неловка обстановка, когато приказва за Емин по време на церемонията, когато среща публицистите със своя екип. 



 Мустафа Емин със брачната половинка си, която също е от Рибново

" Единственият нов в моя екип, това е господин Мустафа Емин, който в началото ще бъде назначен консултант, а когато, уповавам се, че скоро ще приключи сполучливо Военната академия, магистратура, ще стане парламентарен секретар. Неговата съществена задача ще бъде да работи с Комисията по защита ", споделя Тагарев в края на юни, когато сподели пред репортерите екипа си.

Така остават без отговор въпросите:

1. С какво Емин е толкоз скъп за политическия кабинет на министъра на защитата?

2. Кой го назначи в близкото обграждане на министъра на защитата, откакто няма даже и военно обучение?

3. Има ли политически чадър над Емин от най-високо равнище в държавното управление?

Припомняме, че името на Мустафа Емин стана известно около случая в болница " Пирогов ", когато лекари се оплакаха от експанзия от страна на министерския консултант. Медиците се оплакаха, че Емин ги е заплашвал с министъра на опазването на здравето, защото не са поискали да прегледат детето му с приоритет.

Справка в персоналната му страница във Facebook демонстрира, че той показва себе си като бизнесмен и е бил претендент за депутат на " Демократична България " и " Продължаваме Промяната ". Емин е бил пети в листата в Кърджали през април.

Междувременно в. " Уикенд " разкрива в последния си брой, че Мутафа Емин е и антиваксър и е бил деятелен съперник на имунизирането против Ковид-19 преди 2 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР