Мусаката е едно от онези ястия, които сме свикнали да

...
Мусаката е едно от онези ястия, които сме свикнали да
Коментари Харесай

Ето така се прави дебела и пухкава заливка за мусака

Мусаката е едно от тези ястия, които сме привикнали да подготвяме и похапваме на драго сърце. Комбинацията от картофки, кайма и подправки е същински приятна и радва вкусовите ни рецептори. Много е значимо обаче по какъв начин ще създадем завършека на мусаката, а точно нейната заливка.

Някои от домакините изпитват същински смут, когато пристигна време да заливат ястието и да завършват с готвенето му. Много постоянно заливката не се получава мека и пухкава и това мощно ги тревожи.

Ако и вие сте изпитвали сходен боязън от неуспех, до момента в който сте приготвяли мусака, то значи днешната публикация ще ви е в действителност потребна.

Ще ви издадем по какъв начин се прави съвършената заливка за мусака, а риск от неуспех не съществува. В това може да сте сигурни.

Ето и какви артикули ще са ви нужни:

• 3 бр.яйца;

• 1 ч.л.сол;

• 400 мл краве кисело мляко;

• 100 мл вода;

• 2 с.л.брашно вид 500;

• 1 к.л.сода бикарбонат.
Как да сготвим най-вкусната мусака?
Какво е мусака? Това са сочни пластове кайма, патладжан, картофи с кремообразен сос бешамел, запечени до идеалния златист цвят. Разбира...
Прочети повече
Начин на подготвяне:

Започнете с разбиването на яйцата. Бъркайте известно време, по-късно прибавете солта и продължете да разбивате. Към яйцата прибавете киселото мляко и продължете да разбивате. Много е значимо да се получи еднородна примес. Идва ред на водата, а най-после изсипете и брашното. Добавяйте го на порции при непрестанно бъркане на сместа. Не забравяйте и содата. Именно тя е отговорна за пухкавостта на самата заливка.

Разбъркайте финално цялата тази примес и покрийте с нея мусаката. Печете, до момента в който не хване златиста коричка.

Гарантираме ви, че с тази рецепта за заливка на мусака ястието ще се получи феноменално вкусно, а вие ще сте горди от себе си, че най-сетне сте постигнали салдото сред визия и усет.

Ваш ред е да опитате. Желаем ви прелестно готвене и добър вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР