Мухите и комарите са едни от най-досадните неканени гости. Не

...
Мухите и комарите са едни от най-досадните неканени гости. Не
Коментари Харесай

Сместа, която ще ви отърве от мухите и комарите ЗАВИНАГИ!

Мухите и комарите са едни от най-досадните неканени посетители. Не единствено, че съумяват да ни нарушат спокойствието с това неприятно жужене и хапане, само че и са преносители на не малко болести. Истинска злина, от която ни се ще час по-скоро да се отървем.

В днешната публикация ще споделим с вас за една примес, с помощта на която ще съумеете да ги прогоните трайно от вкъщи си и от тях няма да има и диря по-късно.

Забравете за всички тези репеленти, които можете да си купите от магазина. Не забравяйте, че те съдържат в действителност доста химикали, които не са по никакъв начин безвредни за децата и домашните ни любимци. Най-добре е да си извършите домашна примес, която ще държи нахалниците надалеч от вас.

Смес срещу комари и мухи

Тази примес се подготвя благодарение на етерични масла. Нужно е да си набавите и една спрей бутилка, с която ще ви е по-лесно да третирате местата, където насекомите обичат да кацат.

Най-напред налейте към 300 мл вода в спрей бутилката и по-късно прибавете към 10 капки етерично масло от лимон.

Разклатете доста добре, тъй че всички съставки да се смесят и едвам по-късно преминете към пръскането на дома си. Наблегнете най-много на ъглите, които постоянно биват посещавани от комари и мухи.
 Използвайте това и не помни за мухите и комарите в дома! Използвайте това и не помни за мухите и комарите в дома!
С идването на хубавото време най-вече желаете да организирате барбекю в градината, лека закуска с другари на терасата в късния сле...

С един патрон ще убиете два заека – освен ще се отървете от неканените посетители, само че и домът ви ще ухае на прохлада.

Можете да пробвате още един естествен репелент, като заместите маслото от лимон с масло от лавандула. Ефектът ще е също толкоз добър.

Тук обаче е по-добре да употребявате гъба, вместо спрей бутилка. Поставете я в буркан и върху нея капнете няколко капки от лавандуловото масло.

Ако желаете ароматът да е още по-силен, дръжте буркана затворен за известно време и едвам по-късно го отворете. Всички гадини, намиращи се на територията на дома ви, ще го изоставен и то на секундата.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР