MTG договори кредитна линия в размер на 1 млрд. шведски

...
MTG договори кредитна линия в размер на 1 млрд. шведски
Коментари Харесай

MTG договори ново финансиране и започва разговори с нови потенциални инвеститори за продажбата на NOVA

MTG контракти кредитна линия в размер на 1 милиарда шведски крони от банка Nordea , което ще обезпечи в допълнение финансиране за MTG след разделянето и листването на борсата на Nordic Entertainment Group (NENT Group) през първото тримесечие на 2019 година.

Обявеният по-рано контракт за продажба на акциите на MTG в Нова Броудкастинг груп на PPF Group е преустановен . MTG стартира полемики с други евентуални вложители по отношение на продажбата на акциите си в най-голямата комерсиална медийна група в България, оповестява.

Прекратяването на контракта с PPF Group е след решението н а Българската комисия за защита на конкуренцията да не позволи договорката , както и след приключването на снадки краен период по контракта сред двете страни за привършване на продажбата.

Очаква се MTG да завърши разделянето си на две компании - MTG и NENT Group - през март 2019 година, като NOVA ще остане част от MTG до привършване на продажбата й.

Тригодишният револвиращ валутен заем в размер на 1 милиарда шведски крони може да бъде усвояван напълно или на части след листването на NENT Group на борсата.-->

Йорген Мадсен Линдеман , президент и основен изпълнителен шеф на MTG: „ Новата кредитна линия ще ни даде спомагателна еластичност, с цел да продължим да влагаме както в настоящия си бизнес, по този начин и посредством нови придобивания за да развиваме нашите световни цифрови артикули след листването на NENT Group на борсата. Продажбата на NOVA също е част от тази тактика и ние чакаме диалозите с новите евентуални вложители за бъдещето на този одобрен и добре ръководен и позициониран бизнес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР