МРРБ има договор с „Аква Екопроект Системс“ ООД за проучване

...
МРРБ има договор с „Аква Екопроект Системс“ ООД за проучване
Коментари Харесай

Проучват яз. „Тракиец“ за водоснабдяване на Хасково 

МРРБ има контракт с „ Аква Екопроект Системс “ ООД за изследване опциите за потреблението на водата на бент. „ Тракиец “ за водоснабдяване на Хасково с питейна вода. Това стана ясно на днешната среща на регионалния шеф Минко Анлегов с представители на компанията. Ако няма замърсености там би се разкрила добра опция за построяването на пречиствателна станция, която да обслужва потребностите на регионалния град, разяснява инж. Катрин Найденова, съучастник и началник планове в „ Аква Екопроект Системс “ ООД. Договорът с министерство е от преди години.



Идеята за пречиствателна станция на Тракиец е от години. Счита се язовирът може да обезпечи по- евтина вода за града. До преди 15-та години точно от него се доставяше забележителна част от Хасково, водата обаче се нуждае от филтриране.

Дружеството има контракт по социална поръчка за районни прединвестиционни изследвания (РПИП) за обособените територии, обслужвани от новоконсолидирани ВиК оператори “ в шест обособени позиции, измежду които и Хасково.

Хасково РПИП се създава в отговор на условията за използване на районен метод при планирането и реализирането на вложения във ВиК инфраструктура от Европейските структурни и капиталови фондове на Европейския съюз (ЕСИФ), като се регистрират потребностите на ВиК системите и оборудванията за териториите в тяхната целокупност за гарантиране на ефикасното развиване и действие на инфраструктурата, целесъобразното ориентиране на финансовия запас, икономии от мащаба и резистентност на системите в дълготраен интервал. РПИП ще съдържат техническа и икономическа документи, задоволителна за подготовката на капиталови оферти за финансиране със средства от Европейски структурни и инвестиционни фондове.

На срещата бе наранена още тематиката за качеството на питейната вода в Хасково и в някои дребни обитаеми места на територията на региона. В с. Свирково, с. Малки Воден и с. Бориславци качеството на водата е неприятно, разясниха представители на Асоциацията на ВиК-Хасково.

Във връзка с правенето на РПИП ще бъдат публикувани анкетни карти измежду хотелите и предприятията, стана ясно още на срещата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР