Мравките в градината се появяват често и са неприятно явление

...
Мравките в градината се появяват често и са неприятно явление
Коментари Харесай

Той постави тарелки под краката на масата и мравките изчезнаха

Мравките в градината се появяват постоянно и са неприятно събитие за всеки хазаин. Насекомите не желаят позволение. Те строят къщите си в двора, ядат листа, скапват външния тип на градината.

Можем да разберем градинските мравки: те се пробват да оцелеят, да намерят уместно местообитание, да заобикалят срещите с врагове. Мравките просто желаят да се развъждат и да се радват на живота. Но човек с такива съседи, като предписание, живее некомфортно.

Как да се оправим с мравките в градината?

Разбира се, в профилираните магазини има задоволително средства, с които можете да унищожите всички вредители.

Но деликатните домакини постоянно се вълнуват от различен въпрос – по какъв начин да се оправят с мравките с национални средства, без да харчат пари за закупуване на лошо-миришещи смеси.

В допълнение, потреблението на химикали изисква работа с ръкавици и респиратор, вероятни са странични резултати както за хората, по този начин и за домашните любимци, както и за растенията.

Ако обичате да ядете в градината, евентуално сте забелязали, че мравките, по незнайни аргументи, също считат, обяда за собствен. Въпросът е, че насекомите имат обща линия с хората – обич към вкусната храна и сладкишите. И в случай че сте се уморили да изваждате мравките от чинията си всякога, използвайте различен трик.

Мравките се пробват да ядат от вечерята ви, като се катерят по краката на масата. Задачата е да се приключи този път. Вземете 4 тенекиени кутии или пластмасови тарелки и поставете всяка под крайници на масата. Налейте вода във всеки съд. Насекомите не могат да преодолеят тази преграда и ще би трябвало да правят отстъпка гладни.

Но мравките са известни със своята непримиримост. Разбира се, насекомите няма да построят сал, с цел да доплуват до масата и да ядат от вечерята ви. Но те ще намерят храна наоколо. Ето за какво, в случай че нямате предпочитание да споделяте храна и територия с насекомите, водете войната до край.

Можете сами да създадете оръжие против мравките. Поставете тенджера с вода на огъня, оставете да кипне и обилно поръсете с червен пипер. Разбъркайте добре и без да чакате да се охлади, изсипете в мравуняка или друго място на всеобщо скупчване на мравки.

Не забравяйте, че мравките доста харесват сладкото и елементарно го намират. Така че не оставяйте неизядена храна или недопити питиета. Дори и най-малките останки от храна са задоволителни, с цел да изхранят цяла войска от мравки. Имате ли потребност от нея?

В битката с градинските мравки оказват помощ средства с остра миризма, да вземем за пример амоняк или керосин. Подходящи са и избрани типове растения. Така в някои магазини се оферират средства със смлени съцветия лайка. Също по този начин оказват помощ и пелинът и дивият розмарин.

Тези, които не желаят да убиват насекомите, могат да се отърват от тях, като транспортират мравуняка на друго място, да вземем за пример в гората. Мравките обаче строят къщата си, усърдно, част от нея дружно с мравките може да бъде подземен. Това значи, че насекомите скоро ще се умножат още веднъж.

Как се справяте с градинските мравки, в случай че никакви средства не оказват помощ – прилагайте по-сложни способи за битка с вредителите. И в тази война е изцяло допустимо да се подготвят спонтанни средства без никаква химия.

Сега знаете по какъв начин да успехите мравките на ваша територия. Чувствайте се свободни да прилагате тези познания и дано нищо не ви пречи да се наслаждавате на чистия въздух в личната си градина.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР