Мръсният въздух причинява ежегодно смъртта на над 1200 деца в

...
Мръсният въздух причинява ежегодно смъртта на над 1200 деца в
Коментари Харесай

Замърсяването на въздуха убива ежегодно над 1200 деца в Европа

Мръсният въздух предизвиква годишно гибелта на над 1200 деца в Европа. Това се показва в отчет, оповестен през днешния ден от Европейската организация за околна среда, предадоха ДПА и Агенция Франс Прес.

Децата са изключително уязвими на замърсяването на въздуха - от времето, когато са в утробата на майките си, до постигане на пълноправие, отбелязва основаната в Копенхаген организация. Лошият въздух основава риск и за възрастните, добавя организацията.

Експертите на Европейската организация за околна среда показват, че нездравословните излъчвания от превоза, промишлеността и отоплението би трябвало да бъдат понижени по-бързо, съобщи Българска телеграфна агенция.

Практична мярка за възстановяване качеството на въздуха към учебни заведения и детски градини да вземем за пример е основаването на повече зелени пространства.

Въпреки подобренията през последните години, нивото на замърсяване в доста европейски страни настойчиво е над границите, препоръчвани от Световната здравна организация (СЗО), отбелязва Европейската организация за околна среда в различен отчет.

Проблемите са най-често срещани в градовете. През 2021 година над 90 % от градското население в Европейски Съюз е живеело при нива на финни прахови частици, озон и азотен диоксид над рекомендациите на СЗО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР