Моята вяра към изп. длъжността гл. прокурор г-н Сарафов е

...
Моята вяра към изп. длъжността гл. прокурор г-н Сарафов е
Коментари Харесай

Моята вяра в Сарафов е под всякаква критика. Борисов да ми вдигне телефона, а не да си говорим през медиите: Петков

" Моята религия към изп. длъжността гл. прокурор господин Сарафов е под всякаква рецензия. Виждаме, че до този миг той само се занимава с полуполитически каузи. Затваря следствието за пачките и кюлчетата, затваря " Барселона гейт ", а не виждаме нищо действително откъм антикорупционни каузи. Днес виждаме следващото следствие за " Турски поток " и съветската връзка. Чуваме ли нещо за тези каузи - не. " Това разяснява водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в Благоевград.

По мотив изказването на водача на ГЕРБ  Бойко Борисов, че не е удовлетворен от назначенията, които общото им държавно управление прави, Петков се оплака, че Борисов не му се обажда по телефона. " Искам да кажа на господин Борисов, първо - в случай че желае да си приказваме, постоянно може да ми вдигне телефона, а не през медиите, приказва някакви неща, без да се чуваме. Второто - предишния път, когато постоянното държавно управление падна, бе поради поръчките за оправянето на пътищата.

Искахме да са транспарантни, парите да отиват в действително строителство и асфалт, а не в чували. Сега министър Цеков пуска поръчките по най-прозрачен метод, където не може да има корупция. Сега въпросът е дали същите стопански ползи, които смъкнаха предходното държавно управление, ще почнат да клатят настоящето. Там става дума за стотици милиони ", добави Петков и се зарече, че няма да отстъпи от тези цели и се надява, че всички, които поддържат това държавно управление ще са постоянни.

Надява се в първите дни на септември разговорът да продължи.

Той дефинира като " безумно през 2023 година да имаме показни убийства, хора да бъдат убити в главата по алеите и службите за сигурност да не бъдат реформирани ". Петков сподели това във връзка убийството на Алексей Петров и отхвърли от президента Румен Радев да смени основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Моята религия към изпълняващия длъжността основен прокурор господин Сарафов е под всякаква рецензия. Виждаме, че до този миг той само се занимава с полуполитически каузи. Затваря следствието за пачките и кюлчетата, затваря " Барселона гейт ", а не виждаме нищо действително откъм антикорупционни каузи. Днес виждаме следващото следствие за " Турски поток " и съветската връзка. Чуваме ли нещо за тези каузи - не. ", продължи с офанзивите си Кирил Петков  в Благоевград.

По мотив изказването на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че не е удовлетворен от назначенията, които общото им държавно управление прави, Петков се оплака, че Борисов не приказва с него по телефона и се зарече, че няма да отстъпи от целите за бистрота при ремонта на пътища и се надява, че всички, които поддържат това държавно управление, ще са постоянни.

" Септември би трябвало да го разграфим по ден. Има ужасно доста закони, които би трябвало да се случат в септември. Трябва да оправим дружно с ГЕРБ антикорупционния закон и се надявам, че ще имаме един същински закон ”, добави Петков.

" Ако желаеме да се занимаваме с действителни неща за смяна, би трябвало да се занимаваме със законите за Плана за възобновяване и резистентност, с Шенген ", сподели още Петков.

По мотив убийството на Алексей Петров, Кирил Петков разяснява, че е " безумно " през 2023 година да има показни убийства и по едно и също време с това службите за сигурност да не бъдат реформирани.Въпросът към ГЕРБ е за какво три месеца не се вкарва закон за промяна на службите, и ГЕРБ би трябвало ясно да се дефинират с президента ли са или са за промени на службите, добави Петков.

" Г-н Божков знаете, че е на " Магнитски ”. Знаете, че обвиняванията за предоставяне на рушвет са към господин Горанов, също по този закон. И в този момент е значимо да се разбере, след следствията на прокуратурата - ще има ли оневиняване и прикриване, от моя позиция, или ще се стигне до някакви истини? Знаем, че " Магнитски ” беше даден и на двамата. Очаквам прокуратурата и българския съд да си свърши работата, без да се вляе от политическите събития ”, разяснява Петков по отношение на проблема с Васил Божков, съобщи 24 часа.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР