Моята първа среща с Варненския театър мисля, че е започнала

...
Моята първа среща с Варненския театър мисля, че е започнала
Коментари Харесай

Актрисата Юлияна Чернева: Всеки ден на сцената е щастие

„ Моята първа среща с Варненския спектакъл мисля, че е почнала преди да се родя, по обясними аргументи – че съм трето потомство актриса в тоя спектакъл. Първата ми роля беше още на шестгодишна възраст, тъй като играя още от дете в нашия спектакъл, само че като професионална роля моят дебют на сцената беше ролята на Кенди Стар от „ Полет над кукувиче гнездо “ на Дейл Васерман, режисьор Станчо Станчев – един от най-хитовите спектакли на Варненския спектакъл.

Театърът ме омагьосва с всичко – със сцената, със светлините, с това, да можеш да изиграеш в своя живот още стотици други животи, което доста малко хора могат да създадат, в действителност могат да го създадат единствено актьорите.

Актьорската специалност е моят живот. Това е моята вяра, това е нещото, което продължава към момента да ме вълнува, към момента да ме интересува, към момента да желая да го върша, нещото, което евентуално ме държи жива и будна. Всеки ден благодаря за това, че съм избрала тази специалност, че ориста ми е разрешила да я практикувам. И всеки ден, в който аз съм на сцената с моите сътрудници, мисля, че е дребна частичка от благополучен момент.

Всеки артист има сложни моменти, това не е толкоз значимо. Въпросът е след сложния миг да успееш да станеш. Да успееш, макар че в случай че някой те е препъвал, си се изправил. И макар че от краката ти тече кръв, да можеш да вървиш и да продължиш да искаш да тичаш по тази сцена, тъй като това е твоето предопределение “, показа актрисата Юлияна Чернева в рубриката „ 100 години Варненски спектакъл “.

 Юлияна Чернева в „ Свекърва “
2021 година е юбилейна за – на 12 март преди 100 години е основан първият професионален спектакъл във Варна. Рубриката „ 100 години Варненски спектакъл “ показва актьорите, които творят днешната биография на театъра столетник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР