Моят призив към политическите партии е да се обърнат към

...
Моят призив към политическите партии е да се обърнат към
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Моят призив към политическите партии е да се обърнат към проблемите на българите

Моят апел към политическите партии е да се извърнат към проблемите на българите. Призовах и държавното управление да се обърне към своите отговорности. Към момента то тиражира серия кавги и интриги, с цел да очерни своите съперници и, несъмнено, да прикрие най-важните проблеми на нашето общество – корупцията и беззаконието. Това съобщи в Шумен президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за направеното от него послание към народа във връзка началото на новия политически сезон.

 

В отговор на въпрос, че в обръщението си е декларирал, че „ не предвижда предварителни избори “, президентът Радев акцентира, че това е изопачено пояснение на думите му. „ Констатирах очевидното – че все още предварителни избори няма да доведат до нов избирателен резултат, до лъчение на ново болшинство. По-скоро виждате, че и самите социолози не плануват промени и основаването на устойчива опция. Всички я чакаме “, добави президентът.

 

Запитан какви решения чака от съдружния съвет през днешния ден, президентът уточни, че   те са напълно в прерогативите на ръководещите и персонално на премиера. „ Негово е решението, негова е и отговорността. За мен е значим крайният резултат. Стига той да не се бави доста и да не ни занимават единствено с проблемите на властта. Българското общество има пред себе си извънредно тежки проблеми за разрешаване “, уточни Румен Радев.

  

„ Мисля, че всички би трябвало да пазим престижа на някогашния държавен глава даже когато той самият не знае по какъв начин да си го опази “, съобщи още президентът Румен Радев в отговор на въпрос за днешните мнения на президента (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

 

В отговор на въпрос за извършените по-рано денем срещи с кмета Любомир Христов и общинското управление, президентът Радев акцентира, че би трябвало да се възвърне системата на висшите военни учебни заведения в страната, в това число в Шумен. Само тогава те ще имат нужната автономия и ще могат да имат нужната независимост да вземат бързи, ефикасни и ефикасни решения и да работят по-тясно с локалната власт, съобщи президентът. Румен Радев изрази поддръжката си  на Архитектурния комплекс „ Създателите на българската страна “ край Шумен да бъде възложен статут на монумент с национално значение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР