Моят Наставник казваше, че детето трябва да бъде възпитавано като

...
Моят Наставник казваше, че детето трябва да бъде възпитавано като
Коментари Харесай

Не превръщайте детето в бъдещо безлико същество, което чака да му казват какво и как да прави ~ Мирзакарим НОРБЕКОВ

Моят Наставник споделяше, че детето би трябвало да бъде възпитавано като прислужник на апостолите на Господ на земята, цар на света и плебей Божи. По заповед на рода на нашето семейство аз единствен бях определен да потегли по този път и ме готвеха за това от самото ми раждане. Според античните източни закони ме възпитаваха като свободен  човек, без да ме подлагат на очовечаване. Правех всичко, каквото си желая, всичко, което ми пристигна на разум.

А вие по какъв начин възпитавате децата си? „ Не върви там! Не пипай това! С този недей да приказваш! Това е хубаво, това е неприятно! ”

Вместо да подкрепяте и поддържате единственото естествено положение на детето, вие надали не от кърмаче го тъпчете със познания, които в този миг не са жизненонеобходими.

Не би трябвало да се трансформират децата в бъдещи нещастни хора. Искате ли децата ви да бъдат нещастни? Не! Никой не желае, само че го прави!

До 6-7-годишна възраст сварвате да очовечите детето си цели 100 %. Бъдещо безлико създание, което чака да му споделят какво и по какъв начин да прави. Вечният плебей, на който през живота му непрекъснато ще му трябват майка, баща и бавачка, или шеф, към този момент е стопроцентно подготвен.

Той към този момент не може да бъде водач и да има личен бизнес. Вечно ще извършва непознати стремежи, ще служи на някого за конзола и ще му е добре само тогава, когато някой му заповядва.

Значи поначало вършим от детето си не е ясно какво? Послушно товарно магаре. Свиква да слуша другите, а това основава взаимозависимост от чуждото  мнение и по този начин се намотава цяло кълбо проблеми.

И по този начин, скъпи родители, запомнете!

От момента на раждането до 6 годинки, би трябвало да давате на дечицата си оптималната степен на независимост, оптимални благоприятни условия за опознаване на околния свят, за взаимоотношение с него. Забраните през този интервал могат да са само върху това, което в действителност е рисково за живота и здравето на детето и близките!


От „ Опитът на един простак 3 ”, „ Жануа ” 98

Снимки: russianevents.london

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР