Моят краен резултат би бил отчетен като трите партии, които

...
Моят краен резултат би бил отчетен като трите партии, които
Коментари Харесай

Борисов се надява “некоалиционната сглобка” да има най-много кметове, за да се препотвърди правителството”


Моят краен резултат би бил регистриран като трите партии, които сега вземат участие в некоалиционната сглобка като блок, имат най-вече общински съветници и най-вече кметове - това ще препотвърди държавното управление. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти във връзка идните локални избори.

Предизборната акция за локалния избор публично стартира в петък, като на основни места като София и Пловдив ГЕРБ и " Продължаваме промяната-Демократична България " се съревновават със свои претенденти за кметското място. Борисов дефинира тази обстановка като " неповторима ", защото политическите обединения би трябвало да работят дружно в Народното събрание, а в това време да се конкурират на изборите.

" От еднастрана би трябвало да оказваме помощ на Асен Василев за бюджета, да водим дружно политиката в Народното събрание. А от друга - да насочваме послания към гласоподавателите какъв брой е неприятно да изберат техен или наш кмет или общински съвет ", сподели той.

" Много тактичност, доста такт и внимание трябват, с цел да подхождаме за по-важната цел - да има държавно управление. И в това време да не позволяваме в общините да настане подобен безпорядък ", добави партийният водач.

Той посочи, че вкарва във формулата за " некоалицията " и Движение за права и свободи, въпреки партията да не е част от авансово подписаното управническо съглашение, с което беше излъчен ротационния кабинет с министър председател Николай Денков.

" Да некоалиция сме, само че трите партии гласоподават дружно. Това е реалност, нали? Ако желаете да слагаме някакво перде и да споделяме, че работи задкулисие, ние не сме съгласни. Затова излизаме с имената си, с подписите си и споделяме по тази тематика сме се подписали трите партии с тези хора ", посочи Борисов.

По време на изявлението му стана ясно, че ГЕРБ са се съгласили да отсрочат гледането на бюджета с " 10-15 дни, или колкото е належащо ". Борисов сподели, че ще поддържа финансовия министър Асен Василев и " този път няма да допуснем старите неточности ".

" Ще изговорим нещата авансово и когато бъде импортиран бюджетът - ще бъде гласуван ", заяви той.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР