"Мой личен ангажимент е да огранича тази масова епидемия -

...
"Мой личен ангажимент е да огранича тази масова епидемия -
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Ще огранича търкането на талончета


"Мой персонален ангажимент е да огранича тази всеобща зараза - търкането на талончета ", това съобщи в ефира на bTV Валери Симеонов. Предложението на водача на НФСБ за промени в Закона за хазарта беше признато през днешния ден на първо четене в бюджетната комисия на Народното събрание. Поправката планува само страната да може да провежда лотарийни игри.

Според Валери Симеонов сега се прави чисто
хазартна активност без оглед на възраст и място на разпространяване. Хазартът е болестно положение съгласно СЗО, съобщи още Симеонов.

„ Предишният път, когато се пробвах да трансформира този закон, нещата се забавиха, остана в деловодството на Народно събрание. Тогава авансово организирах диалози с ръководителите на ПГ на ГЕРБ и Българска социалистическа партия – те увериха, че ще поддържат измененията “, изясни още водачът на НФСБ.

"Имаше избори, нещата се забавиха, а предложенията бяха модифицирани. Сега потърсих среща с премиера и министрите на финансите и на спорта, получих поддръжка ", изясни Симеонов и съобщи изрично, че дейностите му не са нагласена офанзива против хазартния бизнес.

Ангел Ангелов, представител на "Евробет " съобщи, че няма разбор какъв ще е резултатът върху спортния тотализатор след измененията в Закона за
хазарта, както и че текстовете опонират на Конституцията.

„ Пускането на сходен закон е в несъгласие с член 19 от Конституцията, която ясно споделя, че национализацията е неразрешена, както и всяка форма на монопол. В момента излиза по този начин, че господин Валери Симеонов предлага противоконституционен закон “, съобщи Ангел Ангелов, който се включи по телефона.

''Това са операции, не се постанова монопол върху
хазарта, а единствено върху лотарията като форма на хазартна игра, и то с оглед здравето на нацията ", разгласи в отговор Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ съобщи още, че чака и политически дивиденти от измененията, които предлага. По думите му въпросът до някъде е и политически. „ Естествено е, че ще имам и политически дивиденти. Знаете кой е главният спонсор Движение за права и свободи – притежателят на Lafka “, съобщи още Валери Симеонов.

Той напомни, че през 2014 година Йордан Цонев от Движение за права и свободи внася смяна в Закона за
хазарта, с която се дефинират способи, по които се заплащат такси от всички, които правят хазартна активност. „ И там господин Цонев напълно инцидентно е пропуснал да написа лотарията. Писал е "бинго ", писал е "лото ", писал е всички други, само че пропуснал лотарията “ - по този начин съгласно Симеонов по-късно на страната цяла година не е платена и стотинка.

Йордан Цонев отговори по телефона, че не дава отговор на истината, че в предложенията му за смяна на закона за
хазарта през 2014 година няма думата "лотария ". "По оферти на народни представители в залата тогава са вкарани текстове, с които направиха по този начин, че лотарията да е отвън този обхват ", изясни депутатът от Движение за права и свободи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР