Мотивите, които представи Данаил Кирилов, подписани от Цветан Цветанов, са

...
Мотивите, които представи Данаил Кирилов, подписани от Цветан Цветанов, са
Коментари Харесай

Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Мотивите, които показа Данаил Кирилов, подписани от Цветан Цветанов, са пример на политически произвол, фактологическо малоумие и политическа беззащитност, съобщи от парламентарната естрада зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов.

„ За първи път виждам претекстове, в които няма посочен нито един член от Правилника за работа на Народното събрание, който да показва отстраняването на ръководителя и зам.-председателите от служба. Нито един член. Посочен е единствено член 155, който няма никаква връзка с днешната полемика и с плана на решение ”, разяснява Жаблянов.
Според него претекстовете за желаната му оставка демонстрират още юридическа и политическа беззащитност.

„ 28 години от демократичното ръководство на България е един проспан и пропуснат интервал за българската десница. Един интервал, в който българската десница е подготвена във всеки миг да се фашизира, само че в никакъв случай да се демократизира ”, уточни още Валери Жаблянов от парламентарната естрада.

Той се обърна към ръководещите с думите: „ Управлявате директно волята на народа и ще платите за това ”. „ Водим се от разбирането, че да си съпротива не е минус, тъй като опозицията поправя ръководството ”, добави още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР