Мотивът за убийството на общинската съветничка Екатерина Каферинова във Велинград

...
Мотивът за убийството на общинската съветничка Екатерина Каферинова във Велинград
Коментари Харесай

Изключен е политически мотив за убийството на общинската съветничка във Велинград


Мотивът за убийството на общинската съветничка Екатерина Каферинова във Велинград е напълно персонален, изключени са всевъзможни политически моменти, стана ясно от брифинг на Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Сигналът за закононарушението е подаден на телефон 112 през вчерашния ден към 20.50 ч. от мъжа, който на този стадий е арестуван за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Днес прокуратурата публично ще му повдигне обвиняване и ще желае да му бъде взета най-строгата мярка - “задържане под стража ”.

Мотивът за убийството е финансов. Каферинова се е познавала с мъжа от дълги години, като в един интервал двамата са живеели дружно на фамилни начала, само че след което са се разделили.  “На място е открито, че по тялото на дамата има следи от принуждение и контузии в региона на шията. След това са поддържали положителни връзки. В момента на убийството мъжът е живял в друго обитаемо място. Пристигнал е във Велинград на 28-ми във връзка рожден на потърпевшата. Двамата са имали бизнес връзки, свързани с недвижими парцели, както и финансови връзки. Според първичните данни, на 28-ми вечерта сред двамата е зародил скандал. Причината е, че мъжът е претендирал дамата да му върне огромна сума пари, които през годините ѝ  е давал. Точният размер на сумата към момента не е явен. Жената е била удушена. Двамата са били сами в едно от пространствата на дома на потърпевшата. Мъжът самичък е подал сигнал на телефон 112. Мъжът е на 72 години ”, показаха още от обвиняването.

Наказанието, което законът планува, е от 10 до 20 години затвор. Все още не е ясно и дали мъжът е използвал алкохол. Но са му взети проби. Към момента няма публични данни от Министерство на вътрешните работи Каферинова да е подавала тъжби против него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР