Мост се срути в североизточен Тайван, като загиналите са двама,

...
Мост се срути в североизточен Тайван, като загиналите са двама,
Коментари Харесай

Апокалипсис в Тайван: Огромен мост се срути, издирват хора под отломките

Мост се срути в североизточен Тайван, като починалите са двама, а 12 други са потърпевши.

Нараняванията са в резултат на рухването му върху риболовни лодки и бензинов танкер, дебаркирали под него.

Драматични изображения демонстрираха момента, в който 140-метровият мост с една арка се срутва в Нанфангао, на източния бряг на Тайван, с малко рибарско пристанище.

На изображенията пътят пропада върху най-малко три риболовен лодки изпод, последвани от бензиновият танкер. По-късно танкерът избухва в пламъци, изпращайки гъст черен пушек във въздуха.

Местни чиновници на пожарната споделиха, че лидерът на бензиновия танкер е измежду отведените в болница.

Президентът Цай Инуън съобщи, че е почнала избавителна интервенция за търсене на още ранени или изчезнали хора.
Хеликоптер на военновъздушните сили, риболовни кораби и повече от 60 военнослужещи, в това число водолази, претърсваха за вероятни жертви
Смята се, че 6 души са хванати в капан на една от лодките, заяви Националната противопожарна организация.Сред приетите в болница има филипинци и индонезийци. Хора от двете страни постоянно обслужват регистрирани в Тайван лодки.

Мостът е туристическа атракция. Той е открит през 1998 година и е издигнат, с цел да размени по-нисък мост, който не разрешавал на огромни риболовни кораби да минават изпод.

Според компанията, проектирала високият 18 метра мост, „ MAA Consultant “, това е единственият мост с една арка в Тайван, поддържан от кабели и вторият едноарков мост с кабели в света.

В понеделник вечер Тайван беше изумен от ураган, донесъл мощни дъждове и ветрове на части от източния бряг. Но по времето на сриването на моста времето е било хубаво.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР