Москва. Започна парадът на Победата, посветен на 76-та годишнина от

...
Москва. Започна парадът на Победата, посветен на 76-та годишнина от
Коментари Харесай

ТАСС: Започна парадът на Победата в Москва

Москва. Започна парадът на Победата, отдаден на 76-та годишнина от успеха на Съюз на съветските социалистически републики във Втората международна война, предава TACC .

Заедно с президента на Русия, като почетен посетител на парада, дойде на Червения площад президентът на Таджикистан Емомали Рахмон,. Заедно с него Путин се изкачи на централната естрада и зае място на първия ред, заобиколен от ветерани от Великата отечествена война. От дясната страна на Путин е Нина Михайловна Данилкович, която през годините на войната е взела присъединяване в партизанското и незаконното придвижване, отляво е ветеранът Василий Гаврилович Пронин, който е взел участие в борбата при Курската дъга.

Преди да заеме мястото си, Путин приказва в резюме с някои ветерани, поздрави мнозина с здрависване. Рахмон също се намира на първия ред на трибуната.

Централната естрада на Червения площад е предопределена за 150 души. От нея парадът ще бъде следен от ветерани от Великата отечествена война, ветерани от други военни интервенции, както и юнкери на Московското военно учебно заведение Суворов, възпитаници от интерната на Министерството на защитата и курсанти от Военния университет на Министерството на защитата. Времето в столицата е ветровито, на гостите бяха раздадени одеяла и дъждобрани.

Както беше обявено по-рано, по време на основния церемониал в чест на 76-годишнината от успеха във Великата отечествена война в Москва, ще преминат 37 парадни формирования по паветата на Червения площад. Ще дефилират и над 190 единици военна и специфична техника, както историческа, по този начин и модерна. Парадът на успеха ще бъде приключен от 23 хеликоптера и 53 самолета на Руските въздушно-космически сили.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР