Москва възприема думите на украинския президент Володимир Зеленски, заявил вчера

...
Москва възприема думите на украинския президент Володимир Зеленски, заявил вчера
Коментари Харесай

Москва: Зеленски заплашва Русия

Москва възприема думите на украинския президент Володимир Зеленски, декларирал през вчерашния ден в Народното събрание, че Киев има желание да си върне Крим, като директна опасност против Руската федерация и посягане против този съветски район. Това сподели през днешния ден пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи ТАСС.

" Анализираме изявленията на президента Зеленски, вчерашните изявления по съветската проблематика. В слово пред Народното събрание Зеленски сподели, че връщането на Крим би трябвало да стане основна цел и философия на Украйна. Подобна дефиниция значи, че киевският режим счита да употребява всевъзможни, всички налични благоприятни условия, в това число силови, с цел да посегне върху този съветски район. Именно по този начин сме склонни да възприемаме това ", уточни Песков.

Все още има висока възможност от военни дейности в Украйна, което тревожи Русия, добави прессекретарят на Владимир Путин, който означи " нападателната реторика на украинските управляващи " и " нарасналата активност на провокационните дейности по допирните линии " сред въоръжените сили в Донбас.

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) съобщи през днешния ден, че е арестувала трима украински шпиони, единият от които подготвял " офанзива " с експлозив. 

ФСС не посочи в кои райони и по кое време са арестувани хипотетичните украински шпиони.

Според официално съобщение на службите за сигурност, представено от ТАСС, двама от тях пристигнали в Русия, с цел да събират информация и да вършат фотоси и видеозаписи на основни предприятия от стратегическо значение и обекти от транспортната инфраструктура. В колата им били открити късоцевни и автоматизирани оръжия, както и средства за самостоятелна отбрана.

Според ФСС двамата са признали, че са били вербувани от Службата за сигурност на Украйна (ССУ) против заплащане от 10 000 $.

Третият хипотетичен сътрудник е бил задържан, " до момента в който се насочвал към мястото на престъплението ", и у него били открити " средства за поразяване " - две самоделни взривни устройства с обща мощ 1,5 кг тротилов еквивалент. Той влезнал в Русия незаконно, в това число за да приготви скривалища и да трансферира във федерацията експлозиви.

Украйна отхвърли съветските изказвания. " Подобни заявки от ФСС би трябвало да бъдат обсъждани извънредно през призмата на хибридната война, при която... пропагандата и разпространяването на подправени информации играят значима роля ", сподели ССУ ", представена от Ройтерс.

Русия постоянно оповестява за арести на хора, които дефинира като шпиони или " саботьори ", работещи за Украйна, по-специално в Крим, анексиран от Москва през 2014 година Новото известие идва в миг на повишение на напрежението сред двете страни - Киев декларира, че се опасява от съветско навлизане и упреква Москва, че натрупа войски на границата.

Русия отхвърля да има каквито и да било войнолюбиви желания и на собствен ред упреква Украйна, че съставлява " опасност " за нея, а НАТО - че желае да се разшири чак до съветските граници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР