Москва се нахвърли върху Европейския съюз и Съединените щати, след

...
Москва се нахвърли върху Европейския съюз и Съединените щати, след
Коментари Харесай

Москва скочи срещу ЕС и САЩ, закани се с ответни мерки на новите санкции срещу Русия

Москва се нахвърли върху Европейския съюз и Съединените щати, откакто те одобриха най-новите си пакети от наказания против Русия поради военната й интервенция в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти, че последният пакет от наказания на Европейския съюз, който беше признат предходната седмица, е " неуместен ", цитира Агенция Франс Прес.

Санкциите на Европейски Съюз, които са ориентирани към 121 физически и юридически лица, са десетият кръг от наказания, целящи да подкопаят финансите и военните доставки на Русия в спора.

" Става дума за такива хора, за които включването в описите няма да провокира никакъв дискомфорт ", добави Песков.

Последните наказания на Европейски Съюз са ориентирани против десетки съветски предприятия и държавни организации, в това число три съветски банки. Включването в листата значи заледяване на активи в Европейски Съюз и възбрана за издаване на визи.

Отделно от това съветското външно министерство разкритикува последния кръг от наказания на Съединени американски щати - също признати предходната седмица - като " безполезни и безсмислени " опити, " целящи да подкопаят нашия индустриален и финансов капацитет, да изключат Русия от интернационалните стопански връзки ".

Новите наказания на Съединени американски щати, ориентирани към браншове като банките, минното дело и отбранителната индустрия, ще обиден повече от 200 физически и юридически лица, в това число съветски и от трети страни.

" Подготвяме ответни ограничения, като използваме изобретателно нашия опит ", обявиха от Москва. " Руските контрасанкции ще продължат да се построяват на правилото на строгата взаимност. " /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР