Москва. Руското външно министерство нарече изявлението на Държавния департамент за

...
Москва. Руското външно министерство нарече изявлението на Държавния департамент за
Коментари Харесай

„Коммерсантъ“: МВнР на Русия отговори на Държавния департамент на САЩ

Москва. Руското външно министерство назова изказването на Държавния департамент за " съветската дезинформация " по отношение на обстановката в Украйна агитация. Примерите, представени от американската страна, са образувани въз основата на извадени от подтекста сюжети, които " нямат нищо общо с действителността ", сподели представителят на Министерство на външните работи Мария Захарова. Руското ведомство твърди, че виновността за дестабилизацията в Украйна е на Съединени американски щати и други страни от НАТО, а Киев се пробва да направи Москва страна в спора в Донбас, написа съветският вестник ”Коммерсантъ “ в материал, показан без редакторска интервенция.

Министерството на външните работи отговори на образците за „ съветска дезинформация “ за Украйна, оповестени от Държавния департамент. Руското министерство цитира тезите на Вашингтон и разяснява всяка една от тях:

Изявление на Държавния департамент „ Русия нахлу в Украйна през 2014 година, окупира Крим, управлява въоръжените сили в Донбас “ . Руското външно министерство упрекна Съединени американски щати и други страни от НАТО в дестабилизация, „ подкрепяйки държавния прелом (в Украйна) през февруари 2014 година, вследствие на който законно определеният президент беше свален и националисти пристигнаха на власт “. Жителите на Крим и Донбас, съгласно съветското външно министерство, се опасяват за личната си сигурност и „ не желаят да живеят под контрола на почитателите на Бандера и Шухевич “.

„ Русия се пробва да показа Украйна като агресор. Руското министерство съобщи, че управляващите в Киев и „ Западът, който играе дружно с тях “ се пробват да трансфорат Русия в страна в спора в Донбас, макар че Киев, Донецк и Луганск са приети за страни в спора в формалните документи. По този метод страните от НАТО желаят „ да отклонят вниманието на международната общественост от личното военно развиване на територията на Украйна “, считат от външното министерство.

„ Разгръщането от Русия на повече от 100 000 бойци на границата с Украйна не е просто ротация на войски. Руското външно министерство отбелязва, че самите Съединени американски щати разполагат боен личен състав и оръжия в страните от Източна Европа „ на няколко хиляди километра от националните си граници, като по този метод подкопават европейската сигурност и стратегическа непоклатимост “. Доставяйки оръжие на Киев, Вашингтон „ предизвиква нападателните дейности на киевския режим против личното си население в Донбас “, решително е съветското външно министерството.

„ Русия употребява химическо оръжие и се занимава с дезинформация и агитация, с цел да сътвори предлог за военни дейности. Руското външно министерство написа, че управляващите на Съединени американски щати " употребяват дезинформация като предлог за военна инвазия в самостоятелни страни " и цитира американската интервенция в Ирак като образец.

„ Няма доказателства за нарушение на правата на руснаците в Украйна, само че правата на украинците са нарушени в Крим. Руското външно министерство твърди, че нарушаванията на правата на рускоезичното население в Украйна „ са достигнали чудовищни размери “. Министерство на външните работи на Русия обръща внимание на обстоятелството, че Киев одобри " дискриминационни закони " за езика, образованието, " коренното население ", като по този метод " измести съветския език от всички сфери на живота ". А обстановката с правата на индивида в Крим „ се усъвършенства след връщането на полуострова на Русия “, увериха от външното министерство.

„ Съединени американски щати поддържат контакти с Руската федерация и поставят всеобхватни дипломатически старания за спокойно разрешаване на обстановката. Външното министерство съобщи, че вместо да отговорят на съветските гаранции за сигурност, Съединени американски щати и техните западни съдружници " стартираха извънредно токсична осведомителна и пропагандна акция ", представяйки Русия като " агресор ", " зложелател на цивилизована Европа " и " опасност за интернационалната непоклатимост. " Продължава и " заплашването с мъчителни наказания ".

НАТО е защитителен съюз. Министерството на външните работи написа, че Северноатлантическият алианс се " опетни с неразрешена интервенция " против Югославия, нашествието в Ирак и Афганистан, както и присъединяване във " варварското заличаване " на Либия. Подобна политика, както акцентират от съветското ведомство, няма нищо общо с „ прословутата защита “. Позоваванията на изказванията на Владимир Путин за отбранителния темперамент на НАТО са " извадени от общия подтекст ": президентът сподели това през 2002 година, когато Русия и НАТО към момента изграждаха проекти за развиване на съдействието, споделиха от външното министерство.

„ Не е имало обещания за неразширяване на НАТО. Руското външно министерство написа, че представители на страните от НАТО неведнъж са обещавали това на срещи с представители на Съюз на съветските социалистически републики.

„ Разширяването на НАТО не е ориентирано против Русия. Руското министерство съобщи, че през последните 20 години целият съдружен капацитет на НАТО е концентриран върху „ източния фланг “, а напредването на алианса до границите на Руската федерация „ се съпровожда от основаване и рационализация на военна инфраструктура " По-специално се e нараснал броят на визитите в Черно море от военни кораби на страните от НАТО, повишен е броят на полетите на техните разследващи самолети. Освен това Алиансът " непрекъснато прави " военни учения наоколо до съветските граници, означават от външното министерство.

Руският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов, разяснявайки изказването на Държавния департамент, сподели, че Вашингтон „ надува сапунен балон въз основа на неоснователни обвинявания “ и сходни дейности водят до по-нататъшно утежняване на връзките сред двете страни. Руският външен министър Сергей Лавров сподели предния ден, че образците на Държавния департамент за „ съветска дезинформация “ са „ невъзможни за четене “ и всяка теза, оповестена от американска страна, не устоя на инспекция.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР