Москва разпалва конфликт на Балканите и застрашава крехкия мир. Русия

...
Москва разпалва конфликт на Балканите и застрашава крехкия мир. Русия
Коментари Харесай

Еди Рама: Русия ще е доволна, ако избухне конфликт на Балканите

" Москва разпалва спор на Балканите и заплашва нежния мир. Русия би била удовлетворена, в случай че избухне спор в района ". Това мнение изрази албанският премиер Еди Рама в изявление за немския " Шпигел ".

„ Чували ли сте какъв брой пъти Путин загатва Косово в изявленията си? Той все повтаря: „ Косово, Косово, Косово “. Шефът на Кремъл разпалва най-болезнения от всички нерешени проблеми на Балканите и прави всичко, с цел да възпламени нов фитил “, сподели Рама.

По негова оценка жителите на района са разграничени на съперници на Путин и на подкрепящи го, само че в Сърбия " благосклонностите към Москва са мощни ".

„ 80% от православните сърби имат позитивно мнение за Путин. В Албания, въпреки това, съгласно изследване, извършено от държавното управление, поддръжката за Путин е 0,7 % “, уточни Рама.

На въпрос за независимостта на Косово, той отвърна, че " решението за самостоятелност на Косово е вярно ". „ Сега има развой на мир и помиряване, макар че този развой ще отнеме доста време “, добави Рама.

Той също по този начин оцени, че в Черна гора има " надълбоко разделяне сред черногорското и сръбското население ". „ Трябва да внимаваме, тъй като това въздействие може да се трансформира в нещо ужасно. Но е добре, че имаме „ Отворени Балкани “, съобщи Еди Рама.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР