Москва работи активно за подкопаване на доверието в демокрациите по

...
Москва работи активно за подкопаване на доверието в демокрациите по
Коментари Харесай

Американското разузнаване публикува данни за намеса на Русия в изборите на 9 държави

Москва работи интензивно за подкопаване на доверието в демокрациите по света. Това твърди отчет на разузнаването на Съединени американски щати, представен от на Гласът на Америка(VOA).

Според медията Съединени американски щати са разгласили оценки на американското разузнаване, които демонстрират, че Русия употребява, с цел да подкопае публичното доверие в демократичните избори по света.

„ Това е световен феномен “, се споделя в документа. „ Информацията, с която разполагаме, допуска, че висши съветски държавни чиновници, в това число от Кремъл , виждат стойност в сходни интервенции за въздействие и имат вяра, че те са ефикасни. “

Усилията на Русия да повлияе на изборите са подтикнати от нейния триумф в разпространяването на в Съединени американски щати през 2020 година и пандемията от COVID-19 , е споделил почитан чиновник на Държавния департамент, поискал анонимност.

„ Успехът поражда триумф и ние несъмнено виждаме изборите в Съединени американски щати като катализатор “, е споделил служителят.

Вашингтон споделя и прогнози в очакване на изборите по света, които предстоят през идната година. Документът на американското разузнаване предлага на страните да подхващат ограничения за намаляване на резултата от съветската интервенция в изборите си посредством наказания, шерване на информация, експулсиране на съветски шпиони и забрани за пътешестване.

Докладът на американското разузнаване съставлява нова стъпка на Вашингтон в битката против опитите на Москва да „ сее неустойчивост “ в демократичните страни, представяйки съответните избори в тях за нарушена процедура, а държавните управления, пристигнали на власт, като нелегитимни.

Вашингтон даже признава " личната си накърнимост към тази опасност “. Американското разузнаване е открило, че съветски интензивности са популяризирали и разширили информация, целяща да подкопае публичното доверие в изборите в Съединени американски щати през 2020 година

През 2020 година демократът Джо Байдън победи републиканеца Доналд Тръмп на президентските избори, само че последният отхвърли да одобри резултатите и, че гласуването е фалшифицирано.

Координираните съветски интервенции от 2020 година до 2022 година са били ориентирани към „ подкопаване на публичното доверие в минимум 11 избори в девет демократични страни, в това число Съединените щати “, се споделя в документа, без да се прецизира кои други страни са визирани.

В документа се твърди също, че съветската работа за сигурност ФСБ е за заплашване на чиновници на изборите, образуване на митинги в деня на вота и „ саботиране на гласуването в чужбина “ на изборите през 2020 година в неназована европейска страна.

Руските държавни медии намерено са твърдели, че гласуването ще бъде недемократично и са " нараснали подправените изказвания за машинация " преди голям брой избори в Азия, Европа, Близкия изток и Южна Америка през 2020-2021 година, се споделя в документа.

Според оценките на американското разузнаване, макар че Китай също се намесва в избори, той не употребява сходни тактики.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР