Москва. През 2022 г. законите относно ограниченията за тютюнопушенето в

...
Москва. През 2022 г. законите относно ограниченията за тютюнопушенето в
Коментари Харесай

„Известия“ : В Русия затягат ограниченията за пушачите

Москва. През 2022 година законите по отношение на рестриктивните мерки за тютюнопушенето в Русия ще бъдат затегнати. За това приказва на 26 декември юристът на Европейската правна работа Павел Коритов, представен от съветския вестник “Известия “ .

Според него, през идната година санкции до три хиляди рубли (70 лв) за пушене ще стартират да се вкарват в обекти и предприятия. Освен това ще бъде усложнена отговорността за пожар, породен от пушач.

„ От тази година за пушене в доста обекти е планувана отговорност по член 20.4 от Административния кодекс („ Нарушение на условията за пожарна сигурност “). Глобата за жителите е от две хиляди до три хиляди рубли, а при положение на пожар заради такова нарушаване - до пет хиляди рубли (117 лв) ", споделя Коритов.

Адвокатът сподели още, че държавното управление разисква ограничения за възбрана на продажбата на тютюн на лица, родени през 2015 година и по-късно, даже и след навършване на пълноправие. Такава мярка се разисква към този момент в Нова Зеландия

Освен това от 2022 ще нарастнат цигарите, заключи специалистът.

„ От тази година цената на цигарите се е нараснала с 20%, а през 2022 година всички участници в циркулацията на никотин-съдържащи артикули ще би трябвало да подават данни в системата за етикетиране Honest Mark единствено посредством оператор за електронно ръководство на документи (EDM)., тази година те към момента могат да създадат това сами, " - изясни Коритов.

Специалистът напомни, че националният план " Демография " си сложи за цел да понижи броя на пушачите в Русия до 10% до 2024 година

Също по този начин, съгласно него, в границите на използването на Рамковата спогодба на СЗО за надзор на тютюнопушенето, която е подписана от 180 страни, в това число Русия, към този момент съвсем едно десетилетие се води битка против тютюнопушенето.

На 10 декември стана известно, че депутатът от Държавната дума, началник на плана " Трезва Русия ", Султан Хамзаев, предложи въвеждане на санкция за пушене наоколо до бременни дами или малолетни. Депутатът помоли здравния министър Михаил Мурашко да реши „ опцията за въвеждане на нова наредба в плана за бъдещия Административен кодекс на Русия, предвиждаща санкция от пет хиляди рубли за нарушение на откритата възбрана “.

През октомври беше обявено, че съветски експерти имат намерение да основат система, която да наблюдава тези, които пушат цигари и вейпове на неразрешени места.

От 1 януари тази година на жителите на Русия беше неразрешено да пушат в лечебни заведения, места за търговия и в хранилища, а по-късно влязоха в действие условията за съоръжение на зони за пушене навън.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР