Москва. Пресъздаването на СССР днес е невъзможно, подчерта говорителят на

...
Москва. Пресъздаването на СССР днес е невъзможно, подчерта говорителят на
Коментари Харесай

Кремъл: Невъзможно е днес СССР да бъде пресъздаден

Москва. Пресъздаването на Съюз на съветските социалистически републики през днешния ден е невероятно, акцентира представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС .

По-рано заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нуланд съобщи, че Съединени американски щати се опасяват, че Москва може да се стреми да сътвори още веднъж Съюз на съветските социалистически републики. „ Г-жа Нуланд е добре осведомена с съветските тематики и във всички нюанси на постсъветското пространство. Убеден съм, че госпожа Нуланд, също като нас и други експерти, схваща чудесно, че възобновяване на Съветския съюз е невероятно “, сподели Песков.

„ Но госпожа Нуланд също знае сигурно, че в пространството на някогашния Съветски съюз от дълго време са се появили и зреят интеграционни процеси с разнообразни темпове на развиване. Това са Общността на самостоятелните страни и по-напредналите интеграционни организации, като ЕАИС и още по-напреднали съюзни структури като Съюзната страна на Русия и Беларус. Но нито едното, нито другото, нито третото е опит за реинкарнация на Съветския съюз и не може да бъде ", продължи представителят на Кремъл.

Той добави, че в пространството на някогашния Съюз на съветските социалистически републики от дълго време се образуват, укрепват и се развиват самостоятелни суверенни страни, които се отнасят един към различен на основата на взаимно почитание, доверие и невмешателство в делата на другия.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР