Москва. От 17 до 19 септември в Русия се провеждат

...
Москва. От 17 до 19 септември в Русия се провеждат
Коментари Харесай

ТАСС: В Русия се провеждат парламентарни и местни избори

Москва. От 17 до 19 септември в Русия се организират избори на разнообразни равнища. Гражданите на страната ще би трябвало да избират депутатите в VIII-та Държавна дума, ръководители на девет териториални субекта (в още три района депутатите от локалните законодателни събрания ще избират най -висшите административни лица) и за 39 районни Народното събрание. Провеждат се и локални избори, предава TACC

Избирателните секции ще работят три дни от 8:00 до 20:00 часа локално време, което е друго в другите часови пояси. Първи гласоподават гласоподавателите в Сахалинска област и в Камчатка, а последни тези в Калининградска област.

Основният ден за гласоподаване е плануван за 19 септември.

Първите часове на гласоподаване в Русия минават спокойни, не е получена информация за нарушавания, съобщи заместител -председателят на ЦИК Николай Булаев.

" Всичко, което видяхме от сутринта, което наблюдавахме, демонстрира, че изборите протичат в естествен режим. Бих го оценил на четири с огромен плюс (в Русия се прави оценка по петобална система – бел.ред.). Има незначителни забележки, поправяме ги ", сподели Булаев и добави, че „ до момента няма известия за съществени нарушавания “.

Той акцентира, че изборните комисии от всички равнища " са създали доста за образованието на членовете на комисиите ". " Струва ми се, че това дава своя резултат ", добави Булаев.

Първият ден на гласуването на изборите в Русия стартира без основни нарушавания, съобщи Александър Брод, член на Президентския съвет за развиване на гражданското общество и правата на индивида, ръководител на асоциацията „ Независим публичен мониторинг “ (НОМ).

Той означи, че в обществените мрежи има спекулации за възможни нарушавания по отношение на опашки по изборните секции. " Това не е нищо повече от илюзия, може би злонамерена клюка. Ще проучваме всички известия и ще следим от близко обстановката ", сподели Брод.

Той добави, че има известия за военни и полицейски чиновници, които идват да гласоподават проведено и основават опашки. " Това също е разбираемо. Това са хора, които живеят по непоколебим график. Съответното поделение е получило къс отпуск, с цел да отиде на мястото за гласоподаване и военните естествено отиват ", изясни Брод.

Според него публичните лица означават като цяло висока осведоменост на гласоподавателите за акцията. „ Интересът към изборите се усили през последните седмици, по федералните и районните канали се организираха много разгорещени диспути, които бяха гледани от феновете “, сподели Брод. " Фактът, че акцията мина безпрепятствено и с най-малък брой отводи за регистрация, е добър сигнал за гласоподавателя, който цени стабилността. А институцията за публично наблюдаване също увеличи интереса на хората към изборите ", сподели Брод.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР