Москва обяви, че изтегля част от военните си, които бяха

...
Москва обяви, че изтегля част от военните си, които бяха
Коментари Харесай

Русия започна да изтегля част от военните си от границата с Украйна

Москва разгласи, че изтегля част от военните си, които бяха струпани край границата с Украйна, заяви BBC, като цитира съветския организация Интерфакс. Руската федерация продължава да твърди, че дейностите са единствено част от обучение.

" Военни единици към този момент започнаха товаренето на жп и автомобилния превоз и от през днешния ден ще стартират да се завръщат в своите военни гарнизони. На разнообразни места в страната не престават да се организират огромни учения, само че някои подразделения от южните и западните военни окръзи са завършили своите извършения и са почнали да се прибират в базите си ", съобщи представителят на министерството на Отбраната на Руската Федерация Игор Конашенков.

На 14 февруари министърът на защитата на Сергей Шойгу осведоми президента Владимир Путин, че съветските военни организират редица учения, някои от тях приключиха, други покрай довеждане докрай.

Този ход може да понижи напрежението сред Русия и Запада, откакто скупчването на съветски войски до украинските граници породи опасения от допустимо навлизане, отбелязва Ройтерс.

По-рано Русия предизвести, че ще " реагира ", в случай че съветски жители стартират да бъдат убивани където и да било, в това число в украинския размирен район Донбас, съобщи съветския делегат в Европейския съюз Владимир Чижов, представен от „ А Нюз “.

" Няма да нахлуем в Украйна, в случай че не бъдем предизвикани да го създадем ", сподели Чижов. " Ако украинците стартират нахлуване против Русия, не трябва да се учудвате, в случай че ние контраатакуваме. Или в случай че стартират искрено да убиват съветски жители - в Донбас или където и да било ".

Подкрепяните от Москва бунтовници настояват, че държавното управление в Киев приготвя атака против тях, до момента в който Украйна споделя, че Русия, която е събрала над 100 000 бойци наоколо до украинските граници, възнамерява да нахлуе в съседката си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР