Москва не възнамерява да разполага ядрени оръжия в космоса“.Това заяви

...
Москва не възнамерява да разполага ядрени оръжия в космоса“.Това заяви
Коментари Харесай

Путин: Не възнамеряваме да разполагаме ядрени оръжия в космоса

„ Москва не има намерение да разполага нуклеарни оръжия в космоса “.


Това съобщи Владимир Путин като добави, че Русия е развила галактически качества, сходни на тези на Съединени американски щати, заяви „ Ал Джазира “.

Изявлението на съветския президент последва изказванието на Белия дом от предходната седмица, че Русия е получила " притеснителен " капацитет за противоспътниково оръжие, макар че такова оръжие към момента не е оперативно.

Говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби съобщи, че то би нарушило интернационалния Договор за галактическото пространство, само че отхвърли да разяснява дали оръжието е с нуклеарен капацитет.

" Нашата позиция е напълно ясна и транспарантна: постоянно сме били и оставаме изрично срещу разполагането на нуклеарни оръжия в космоса. Точно противоположното, ние призоваваме всички да се придържат към всички съглашения, които съществуват в тази сфера ", сподели Путин.

Той назова обвиняванията част от " шума, който се подвига на Запад ".


„ Русия доста пъти е предложила да се ускори взаимното съдействие в галактическата сфера, само че по някаква причина на Запад тази тематика не е повдигана още веднъж ", съобщи съветският държавен глава.

„ Русия е развила единствено галактически качества, които имат и други страни, в това число Съединени американски щати и те го знаят “, сподели Путин по време на срещата си с съветския боен министър Сергей Шойгу.

" Ние не сме разполагали никакви нуклеарни оръжия в космоса или детайли от тях, които да използваме против спътници или да сътворяваме полета, в които спътниците не могат да работят дейно ", сподели Шойгу

Шойгу твърди, че Белият дом може да е изказал изказванията за нов съветски галактически капацитет, с цел да принуди Конгреса да поддържа помощта за Украйна, а също и да насърчи Москва да се включи още веднъж в договарянията за надзор на нуклеарните оръжия, които Русия прекрати на фона на напрежението със Съединени американски щати поради Украйна.

Путин не изключи възможни бъдещи контакти със Съединени американски щати, само че удостовери мнението си, че стремежът на Вашингтон към проваляне на Русия в Украйна към този момент прави сходен сюжет неосъществим./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР