Москва може да разшири обхвата на войната, като войските й

...
Москва може да разшири обхвата на войната, като войските й
Коментари Харесай

Шок в Евросъюза! Русия може да нападне Молдова

Москва може да разшири обсега на войната, като войските й атакуван и Молдова, която граничи с Южна Украйна. Това заяви висшият представител по въпросите на сигурността и външните работи Жозеп Борел.

„ Да, доста сме обезпокоени какво може да се случи с Молдова “, сподели Борел. „ Изкушението Путин да разшири войната и да засегне Молдова, е допустимо “, добави той.

Междувременно бе обявено, че против територията на Приднестровието са осъществени нови набези, съобщи ДПА.

Няколко гърмежа са проехтели през миналата нощ в село Воронково, покрай границата с Украйна, заяви Интерфакс, като се базира на вътрешното министерство на отделилият се район. " Най-малко два дрона са прелетели над гарнизона във Воронково, чути са четири детонации ", заяви министерството и добави, че няма починали и ранени. Информацията не може да бъде тествана, отбелязва ДПА.

Приднестровието граничи с южноукраинската Одеска област. Там са ситуирани към 1500 съветски бойци, наблюдаващи по какъв начин се съблюдава примирието в района, както и остарели хранилища за оръжия и муниции.

През последните седмици районът на няколко пъти беше разтърсван от набези. Взривени бяха радиопредавателни кули. Твърди се, че са били обстрелвани постройката на локалната разследваща работа в Тираспол и обект на съветските войски. Приднестровските сепаратисти и Русия упрекват Украйна за нападенията. Киев отхвърля и споделя, че това е опит за нагнетяване на напрежение в регион, който е напълно покрай Украйна.

Един от съветските командири във войната в Украйна наскоро сподели, че една от задачите на съветската интервенция в Украйна е основаването на кулоар от Източна Украйна до Приднестровието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР