Москва, Киев и Западът трябва да се споразумеят за спиране

...
Москва, Киев и Западът трябва да се споразумеят за спиране
Коментари Харесай

Лукашенко вече вижда бездната на ядрената война, заговори за спиране на конфликта в Украйна

Москва, Киев и Западът би трябвало да се спогодят за прекъсване на спора в Украйна, с цел да избегнат " бездната на нуклеарната война ". Това съобщи беларуският президент Александър Лукашенко в изявление за " Франс прес ", представен от

Трябва да спрем, да реализираме съглашение, да прекратим тази неразбория, интервенция и война в Украйна, настоя той.

" Нека спрем и тогава ще измислим по какъв начин да продължим да живеем... Няма потребност да отиваме по-нататък. По-нататък е бездната на нуклеарната война. Няма потребност да отиваме там ", акцентира Лукашенко, главният съдружник на съветския президент Владимир Путин.

Той упрекна Запада, че търси спор с Русия и е предизвикал войната в Украйна. Вие разпалихте войната и я продължавате, укори западните страни беларуският президент.

" Видяхме аргументите за тази война. Ако Русия не ви беше изпреварила - членовете на НАТО, щяхте да се организирате и да й нанесете удар ", безапелационен бе той.

Въпреки че Беларус послужи като плацдарм за нахлуването на Русия в Украйна, до момента Лукашенко заобикаля да заема страна в спора. Според анализатори той добре осъзнава обстоятелството, че множеството беларуски жители не поддържат изпращането на войски в Украйна.

67-годишният водач, който ръководи Беларус от близо три десетилетия, настоя, че управляващите в Киев могат да сложат завършек на войната, в случай че възобновят договарянията с Москва и одобряват нейните претенции.

Всичко зависи от Украйна, посочи той и добави, че особеното сега е, че войната може да бъде прекъсната при по-приемливи условия за Украйна.

Лукашенко прикани управляващите в Киев " да седнат на масата за договаряния и да се съгласят, че в никакъв случай няма да заплашват Русия ".

Според него Украйна би трябвало да одобри загубата на окупираните от Русия райони в източната и южната част на страната. " Това към този момент не предстои на разискване. Можеше да се разиска през февруари или март ", отсече той.

Лукашенко настоя, че войната е можело да бъде избегната, в случай че западните страни са дали на Путин поисканите от него гаранции за сигурност.

Вие - членовете на НАТО и американците, имахте потребност от война, заключи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР