Москва. Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман пристига в Русия

...
Москва. Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман пристига в Русия
Коментари Харесай

„Коммерсантъ“: Израелският министър на отбраната пристига в Русия в четвъртък

Москва. Израелският министър на защитата Авигдор Либерман идва в Русия в четвъртък, с цел да се срещне с министъра на защитата Сергей Шойгу, написа съветският вестник “Коммерсантъ “ .
Според изданието Москва има желание да съгласува с Израел идното нахлуване на Сирийската войска към провинция Дераа, която граничи с Израел. Израелската страна от своя страна ще повдигне още веднъж въпроса за иранското военно наличие в Сирия.
„ Очевидно е, че преди началото на военната интервенция на Дамаск против въоръжените групировки в провинция Дераа и вероятно Кунтейра, които граничат с Израел е належащо да се съгласуват позициите с Израел, с цел да се избегната произшествия “, споделя за вестника Кирил Семьонов, боен специалист. Той разяснява, че град Дераа като се изключи едно предградие от дълго време е под контрола на управляващите, а едноименната провинция е поделена сред Дамаск и въоръжените групировки: Южен фронт “ и Сирийската свободна войска, които общо съставляват към 30 хиляди души. Там работят и към 2-2.5 хиляди бойци на „ Ислямска страна “, които от време на време организират интервенции, включително и против въоръжената съпротива.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР