Москва иска реформа на ООН. Това стана ясно от позиция

...
Москва иска реформа на ООН. Това стана ясно от позиция
Коментари Харесай

Москва иска реформа на ООН

Москва желае промяна на Организация на обединените нации. Това стана ясно от позиция на формален Кремъл. От там упорстват Организация на обединените нации да бъде реформирана и да включи страни, които пред последните години са придобили въздействие.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се нуждае от промяна, с цел да се увеличи оптимално неговата успеваемост. Това сподели пред публицисти Дмитрий Песков, представител на президента Владимир Путин.

Думите на Песков са коментар на проектите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Той от своя страна се окачва да показа предложение. То касае за уголемение на състава на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Песков безапелационен за Организация на обединените нации

Освен това Съветът за сигурност на Организация на обединените нации също се нуждае от по-голямо приобщаване “от позиция на присъединяване точно на тези страни, които в последно време получиха спомагателна роля и имат доста по-голямо въздействие върху международната сигурност, международната стопанска система и от ден на ден декларират смисъла си “.

По-рано координаторът по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност (NSC) на Белия дом Джон Кърби приказва пред английския в. “Дейли Телеграф ”. Той сподели, че Байдън в речта си на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации ще удостовери желанието на Вашингтон за разширение.

В момента Съветът за сигурност на Организация на обединените нации има пет непрекъснати членове. Това са Русия, Англия, Китай, Съединени американски щати и Франция.

Всяка от тези страни има право на несъгласие в съвета. Десет членове на съвета, избирани на географски принцип с двугодишен мандат, имат статут на непостоянни членове.

Преди време Песков споделя, че Русия и Северна Корея не се интересуват от изказванията на Съединени американски щати. Думите му са във връзка предизвестията на Вашингтон по отношение на продажбата на оръжия от Пхенян на Москва.

Както знаете, при реализирането на връзките ни с нашите съседи, в това число със Северна Корея, за нас са значими ползите на нашите две страни, а не предизвестията на Вашингтон, сподели Песков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР