Москва експулсира американски дипломати в отговор на решението на Вашингтон

...
Москва експулсира американски дипломати в отговор на решението на Вашингтон
Коментари Харесай

Русия експулсира американски дипломати заради изгонени руски представители в ООН

Москва експулсира американски дипломати в отговор на решението на Вашингтон да в профил 12 от представителите на Русия в Организация на обединените нации в Ню Йорк.

" На 23 март на ръководителя на американското дипломатическо посланичество беше извикан в Министерството на външните работи и му беше връчена нота със листата на американските дипломати, оповестени за " личност нон грата ", се споделя в изказване на министерството.

Решението е взето в отговор на изгонените от Вашингтон съветски дипломати в Организация на обединените нации в Ню Йорк, съобщи източникът.

" Американската страна е била изрично известена, че всяко враждебно деяние от страна на Съединените щати против Русия ще бъде посрещнато с съдбоносен и съответен отговор ", се добавя в изказването.

В началото на март, в изискванията на открита рецесия с Русия по отношение на Украйна, Съединените щати изгониха 12 членове на съветската дипломатическа задача в Организация на обединените нации по обвинявания в шпионаж.

" Съединени американски щати осведомиха съветската задача, че започваме развой на експулсиране на 12 разузнавачи от съветската задача, които са злоупотребили с привилегиите си за престояване в Съединени американски щати, като са се заели с шпионски действия, които са в ущърб на националната ни сигурност ", разгласи в изказване говорителката на задачата на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Оливия Далтън.

Руският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов осъди това като " неприятелски ход " от страна на Съединените щати, като акцентира, че дейностите са причина за " надълбоко отчаяние и безусловно отменяне " в Москва. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР