Москва би разгледала предложения за възстановяване на отношенията си със

...
Москва би разгледала предложения за възстановяване на отношенията си със
Коментари Харесай

Русия се чуди дали ѝ трябват връзки със Запада, сближава се с Китай

Москва би разгледала оферти за възобновяване на връзките си със Запада, само че ще намерения дали това въобще е належащо. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от " Ройтерс ".

Той означи, че за сметка на това Русия ще се концентрира върху развиването на връзките си с Китай.

Лавров акцентира, че западните страни са подкрепяли " русофобията ", откогато Русия е почнала нашествието си в Украйна, определяна от Москва като " специфична военна интервенция ".

Русия работи за подмяна на артикули, внасяни от западни страни, и в бъдеще ще разчита единствено на " надеждни " страни, които не са задължени на Запада, посочи съветският външен министър.

Ако те (западните страни - бел.ред.) желаят да ни предложат нещо за възобновяване на връзките, то тогава ние съществено ще обмислим дали имаме потребност от това, или не, уточни той.

Лавров изрази недоволството си към западните страни, които съгласно него са решени да трансформират разпоредбите на интернационалните връзки в ущърб на Русия.

Трябва да престанем да бъдем подвластни по какъвто и да е метод от всевъзможни доставки от Запада, с цел да подсигуряваме развиването на основни браншове за сигурността, стопанската система или обществената сфера на нашата татковина, настоя той.

По негови думи задачата на Москва сега е по-нататъшно развиване на връзките с Китай.

Сега, когато Западът възприе диктаторска позиция, нашите стопански връзки с Китай ще се ускоряват още по-бързо, изрази увереност Лавров. Според него в допълнение към директните доходи за държавния бюджет това е късмет за развиване и на Далечния Изток и на Източен Сибир в Русия.

Китай разполага с осведомителни и информационни технологии, които по никакъв метод не остават по-назад от тези на Запада, акцентира Лавров.

Той съобщи, че Русия ще разчита " единствено на себе си и на страни, които са се оказали надеждни и не " играят по свирката на други ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР