Москва би искала европейските страни да преминат от думи към

...
Москва би искала европейските страни да преминат от думи към
Коментари Харесай

Захарова: Русия би искала Европа да премине от думи към дела в уреждането на вътрешноукраинския конфликт

Москва би желала европейските страни да преминат от думи към каузи и да дават практическа и ефикасна помощ за уреждането на вътрешноукраинския спор. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на телевизия " Россия-24 ", предава ТАСС.

„ Не желая, уповавам се, откровените импулси на европейците за разрешаване на вътрешно-украинската рецесия, и в този случай приказвам както за политиците, по този начин и за народите на европейските страни – да останат единствено на думи и единствено като незавършени събития. Много ми се желае всичко това да бъде откровено и дейно, сподели дипломатът и акцентира, че вътрешноукраинският спор е " срамно събитие за европейския континент на 21-ви век ".

Както означи Захарова, Москва неведнъж е призовавала европейските сътрудници да засилят работата в тази посока, като обърна внимание на обстоятелството, че Нормандският формат е основан не толкоз за осъществяване на „ протокол от срещи “, а с цел да има „ удобен излаз за придвижване напред. "

" Говорихме за това, че страните имат и самостоятелни връзки, на двустранна основа. Отговорихме на предложенията на доста медиатори, които се смятаха за такива “, означи тя.

Така че насърчавайте режима в Киев да извърши своята част от отговорностите и това ще бъде вашата роля, която желаете да изиграете, само че без това придвижване има въпросителна - до каква степен всичко това остава без думи, какъв брой всички са в действителност зает с осъществяването на този главен документ (Минските съглашения - бел. ТАСС) ", сподели дипломатът, обръщайки се към сътрудниците в Европа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР