Москва/Анкара. Турските сили за сигурност са арестували бивш полицай, заподозрян

...
Москва/Анкара. Турските сили за сигурност са арестували бивш полицай, заподозрян
Коментари Харесай

ТАСС: Турските сили за сигурност са арестували бивш полицай във връзка с убийството на Адрей Карлов

Москва/Анкара. Турските сили за сигурност са арестували някогашен служител на реда, обвинен в съучастничество в убийството на посланика на Руската федерация Андрей Карлов, предава TACC , като се базира на публикация от вестник Sabah.
По данни на изданието, Рамазан Юджел е бил свикан за разпит, след който Прокуратурата е повдигнала против него обвинявания, а съдът е издал заповед за задържането му под стража. От редакцията разясняват, че Юджел е освободен от полицейската си работа поради хипотетични връзки с придвижването на гюленистите (ФЕТО), посочено от Анкара като уредник на миналогодишния опит за държавен прелом.
ТАСС напомня, че в края на ноември по делото за убийството на съветския посланик бе задържан някогашен продуцент на държавния ефирен канал TRT Хайредин Айдънбаш.
Андрей Карлов бе погубен вечерта на 19 декември 2016 година на откриването на галерия в Анкара. Нападателят му, полицейски чиновник, бе премахнат. В Москва оповестиха случилото се за терористичен атентат. Карлов бе награден посмъртно със званието „ Герой на Русия “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР