Московският автомобилен завод досега не е коментирал продажбите на автомобилите

...
Московският автомобилен завод досега не е коментирал продажбите на автомобилите
Коментари Харесай

През месец март в Русия с продадени около 500 Москвича

Московският авто цех до момента не е коментирал продажбите на колите „ Москвич “, може би тъй като не е имало какво да се разяснява, защото по данни на компанията ППК през месец февруари са продадени общо единствено 57 автомобила „ Москвич 3 “ и „ Москвич 3е “. Сега обаче за първи път генералният шеф на компанията Дмитрий Пронин приказва за продажбите.

„ Според мен март завърши с положително достижение – малко над 500 автомобила “, сподели той в предаването „ Вечерен пробег “ по радио Шансон.

Според топ мениджъра, от началото на сглобяването на Москвич-3 (известен още като JAC JS4 с презалепена емблема) през ноември 2022 година са създадени над 7000 автомобила Москвич-3. Като цяло заводът възнамерява да създаде 50 000 автомобила през тази година (от които 10 000 са електрически автомобили Москвич-3е).

Трябва да се каже, че формалните данни много се разминават с данните на Автостат, която заяви, че през месец март 2023 година дилърите са продали общо 375 автомобила Москвич. Вероятно самият цех регистрира доставките на едро, които могат да бъдат осъществени и без съществуването на дилърска мрежа. Така да вземем за пример могат да се доставят коли за потребностите на Държавната ревизия за сигурността на пътното придвижване в Русия.

Също по този начин в ефира на Радио Шансон Дмитрий Пронин съобщи, че колите Москвич могат да бъдат включени в държавната стратегия за преференциално кредитиране на коли до края на април.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР