Московските болници няма да хоспитализират планово тези, които не са

...
Московските болници няма да хоспитализират планово тези, които не са
Коментари Харесай

Без COVID ваксина - без планова хоспитализация в московските болници

Московските лечебни заведения няма да хоспитализират планово тези, които не са имунизирани против ковид. Мярката е краткотрайна на фона на разрастващата се зараза, се споделя на уебсайт на столичните здравни управляващи.

Адвокат по здравно право счита, че решението е противоконституционно, защото нарушава правата на жителите, като не обезпечена от страната профилирана здравна помощ, написа съветската редакция на Би Би Си.

В Москва за вчерашния ден има антирекорд на инфектирани с вируса - 9056 случая, което е най-високият брой от началото на пандемията в Русия.

При съвсем 90% от заболелите от COVID-19 по време на новата вълна в Москва е открит мутирал индийски вариант, разгласи кметът на съветската столица Сергей Собянин.

Снимка: EPA

Заради мощната трета вълна в Москва са прекратени над 1000 събития. Столицата разгласи и " дълъг уикенд " от 12 до 20 юни.

Снимка: EPA

Как ще става приемът в болница?

Московските лечебни заведения ще ревизират пациентите за съществуване на ваксина против ковид преди плануваната им хоспитализация.

Тези, които имат противопоказания за имунизация, не би трябвало да се имунизират - те ще бъдат приети в болница във всеки случай, отбелязва Министерството на здравеопазването. Наличието на противопоказания ще бъде открито от доктор преди приема в болница.

Новите правила няма да се ползват за плануваната хоспитализация на пациенти с онкологични и хематологични болести за противотуморно лекуване и за даване на палиативни грижи.

Снимка: EPA

Пациентите ще бъдат одобрявани в болница със документ за имунизация или при съществуване на резултати от лабораторни проучвания, потвърждаващи съществуването на антитела.

Планираните приети в болница пациенти първо ще бъдат сложени под карантина в стая за наблюдаване, където ще им бъде направена рентген на белите дробове, а през първите дни от хоспитализацията ще им бъде взет секрет от гърлото и носа за PCR тест.

Нарушава ли човешките права това решение?

Новите ограничения в Москва за ограничение на достъпа до планова здравна помощ са " жестоко нарушаване на конституционните права на жителите ", счита Алексей Горяинов, юрист и народен представител на Европейската асоциация по здравно право в Русия.

" Смятам, че това ще докара до неподходящи последствия и нарушение на правата на жителите на обезпечена от страната профилирана здравна помощ на пресилени учредения. Вярвам, че при тези условия жертвите на вируса ще се причислят непосредствено към жертвите на тези ограничения ", счита той.

Задължителна имунизация в Москва

Снимка: EPA

Осен това заради влошената обстановка с ковид Москва вкара наложителна имунизация за служащите и чиновниците в бранша на услугите. Ваксинацията би трябвало да бъде наложителна за 60% от хората, работещи в секторите, изброени от управляващите.

Според имунизацията ще бъде наложителна за работещите в областта на търговията, ресторантьорството, отделите за обслужване на клиенти на банки и пощи, салоните за хубост, масажните салони, баните и сауните, фитнес клубовете, плувните басейни и други фитнес центрове, както и многофункционалните центрове за публични услуги.

Задължителна имунизация ще се ползва и за чиновниците в публичния превоз и такситата, образованието, опазването на здравето и обществените услуги, комуналните услуги и енергетиката, културните и развлекателните събития, театрите, кината и концертните зали. Служителите на московските управляващи и подчинените им организации също ще би трябвало да се подложат на наложителна имунизация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР