Московски съд замени условната присъда на близка съюзничка на намиращия

...
Московски съд замени условната присъда на близка съюзничка на намиращия
Коментари Харесай

Съдбата на Любов Собол: Русия осъди на затвор близката съюзничка на Навални

Московски съд размени условната присъда на близка съюзничка на намиращия се в пандиза съветски опозиционен водач Алексей Навални с ефикасна присъда от съвсем шест месеца в пандиза , съобщи Асошиейтед прес.

Активистката Любов Собол получи 18-месечна условна присъда през август предходната година, откакто беше приета за отговорна в нарушение на въведените поради ковид ограничавания . Като част от присъдата на Собол бяха наложени ограничавания, в това число вечерен час и възбрана да употребява телефон и интернет.

Собол отхвърля обвиняванията против нея и ги дефинира като безпочвени и политически стимулирани. Обвиненията бяха част от наказателно дело, което съветското държавно управление заведе против хора, взели участие в митинги в цялата страна против ареста на Навални и изпращането му в пандиза.

Московският съд през днешния ден подреди на Собол, за която се счита, че е напуснала Русия, както доста други съдружници на Навални , да излежи в пандиза присъда от пет месеца и 26 дни.

През април 2021 година Собол получи друга условна присъда от една година публично потребен труд за нелегално навлизане, откакто се опита да влезе в дома на хипотетичен сътрудник на службите за сигурност, за който се счита, че е бил забъркан в отравянето на Навални през август 2020 година с нервнопаралитичен сътрудник от руско време. Московски съд призна Собол за отговорна за влизане с щурм в жилището на родственик на хипотетичния сътрудник , за който Навални твърди, че тя е съумяла с машинация да накара да разкрие детайлности от отравянето. Условната присъда по-късно беше анулирана и на Собол беше подредено да постави публично потребен труд.

Навални сега излежава присъда от 2 и половина години затвор по обвиняване в заграбване от 2014 година, което той твърди, че е изфабрикувано и беше оповестено от Европейския съд по правата на индивида за " случайно и очевидно голословно ". Той беше задържан през януари 2021 година, откакто се върна в Русия от Германия, където прекара пет месеца, възстановявайки се от отравяне, за което упреква Кремъл. Русия отхвърля неговите изказвания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР