Московски съд отхвърли обжалването на 19-годишната присъда в колония със

...
Московски съд отхвърли обжалването на 19-годишната присъда в колония със
Коментари Харесай

Московски съд отхвърли обжалване на присъдата за екстремизъм, наложена на Алексей Навални

Московски съд отхвърли обжалването на 19-годишната присъда в колония със специфичен режим на съветския опозиционен водач Алексей Навални за екстремизъм, съобщи РИА

Сега присъдата се счита за встъпила в законна мощ - Навални го чака прекачване от колония със непоколебим режим в такава със специфичен режим - при по-тежки от досегашните условия. Покрай останалото, той ще има по-млко свиждания с родственици, по-рядко ще получава писма и колета.

Заседанието на съда, в което критик номер едно на Кремъл се включи посредством видеоконферентна връзка от пандиза, стартира към 11 ч. по Гринуич, съобщи Българска телеграфна агенция.
Навални, който към този момент има присъда за машинация, дефинира заведените против него каузи като политическо възмездие за битката, която води против съветския президент Владимир Путин, против корупцията на съветските елити и поради рецензиите си за съветското нахлуване против Украйна.

47-годишният герой против корупцията нямаше огромни илюзии за изхода от това обжалване, като счита, че продължителността на лишаването му от независимост ще се " мери с продължителността на живота му, или с продължителността на живота на този режим ".

Понастоящем Навални се намира в наказателната колония в Мелехово, на 250 км източно от Москва, където постоянно е изпращан в дисциплинарния арест. Условията за изтърпяване на наказването му може да се влошат, в случай че присъдата му бъде доказана при обжалването. Той ще би трябвало да я изтърпи в една от колониите със специфичен режим, предопределени за наказани на пожизнен затвор и за най-опасните нарушители.

От ареста си през януари 2021 година Навални поддържа връзка главно посредством известия, изпратени до юристите му, като с възприятие за комизъм продължава да осъжда политиката на Кремъл и офанзивата в Украйна.

През август той прикани руснаците да се " опълчват на бандата предатели, крадци и мошеници, които са завзели властта ". В колонията със специфичен режим обаче неговите изявления евентуално ще бъдат доста по-редки, а визитите - доста по-ограничени.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР