Консерваторите във Великобритания към момента изостават в социологическите проучвания повече,

...
Консерваторите във Великобритания към момента изостават в социологическите проучвания повече,
Коментари Харесай

Подкрепата за торите при Сунак се срина под историческото дъно, достигнато при Лиз Тръс

Консерваторите във Англия все още изостават в социологическите изследвания повече, в сравнение с под управлението на Лиз Тръс, стана ясно от най-новите данни на социологическия институт " ЮГав " (YouGov), представени от Прес асосиейшън/ДПА и Българска телеграфна агенция.

Според най-новото социологическо изследване по отношение на желанията на гласоподавателите консерваторите могат да разчитат на поддръжката на 18% от респондентите, което е с два процентни пункта по-малко спрямо 24 април.

Това съставлява най-ниското равнище на поддръжка за консерваторите в този парламент, като тя е по-ниска даже спрямо равнището на поддръжка под управлението на някогашната министър-председателка Лиз Тръс, когато се срина до 19%, отбелязва ДПА.

Подкрепата за лейбъристите доближава 44%, което е с един процентен пункт по-малко спрямо края на април.

Последният път, когато социолозите от " ЮГав " са отчели по-ниско равнище на поддръжка за консерваторите, е бил през 2019 година, в навечерието на изборите за Европейски парламент през тази година.

За финален път толкоз ниско равнище на поддръжка за лейбъристите е било регистрирано също през 2019 година, когато партията е ръководена от Джереми Корбин.

Ниското равнище на поддръжка за Консервативната партия бе регистрирано на фона на считана за сполучлива последна седмица на премиера Риши Сунак, през която бе признат закон за сигурността за Руанда, влезе в действие понижение на вноските за националната здравна застраховка и Сунак разгласи упоритости да увеличи разноските за защита до 2030 година, разяснява ДПА.

Премиерът обаче се приготвя за поредност от загуби на днешните локални избори и макар че някои коментатори допускат, че това може да окуражи съпартийците му да го провокират за водачеството на Консервативната партия, високопоставени членове на държавното управление, в това число Кеми Бейдънок и Пени Мордонт, го опазиха.

Според изследването на " ЮГав " единствено 43% от респондентите, подкрепили консерваторите на парламентарните избори през 2019 година, споделят, че имат намерение да гласоподават по същия метод на идните избори.

Петнадесет % от участвалите в изследването са споделили, че имат намерение да гласоподават за партията " Реформирай Англия ", която е считана за противник на консерваторите за гласовете на десните гласоподаватели. Десет % са споделили, че имат намерение да гласоподават за Либералните демократи и 8% са изразили желание да гласоподават за зелените.

Киър Стармър води в допитването за това кой би бил най-хубавият министър-председател. Тридесет и четири % от респондентите са предпочели водача на лейбъристите спрямо 18%, изразили поддръжка за Сунак.

В изследването на " ЮГав " са взели участие 2010 пълнолетни поданици на Англия и то е било извършено сред 30 април и 1 май.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР